Byggfakta logo - RGB-2
Byggefakta_Hero2-thumb

Den kompletta guiden om anbud

I den här guiden kan du läsa mer om anbud, vilka olika upphandlingsformer som finns och hur du som företag i byggbranschen kan arbeta strategiskt med anbud.

Se innehållsförteckning

Den fullständiga hjälpen

När statliga och kommunala myndigheter och bolag ska utföra byggnadsarbeten kommer de på något sätt att genomföra en upphandling.

Det innebär att den upphandlande organisationen eller företaget erbjuder entreprenaden för arbetet, så att intresserade företag kan lämna anbud på uppdraget. Det företag som erbjuder det bästa priset eller det mest fördelaktiga budet vinner kontraktet med byggherren.

På så sätt bidrar anbuden till att alla företag har samma möjligheter att få bygga offentligt finansierade bygg- och anläggningsprojekt. Genom offentliga upphandlingar säkerställer uppdragsgivaren också en konkurrenskraftig prissättning för entreprenaden.

I den här guiden kan du läsa mer om anbud, vilka olika upphandlingsformer som finns och hur du som företag i byggbranschen kan arbeta strategiskt med anbud.

Läs vidare genom att klicka på nästa ämne i innehållsförteckningen nedan.


Innehållsförteckning

Se kommande upphandlingar

På Byggfakta skapar vi betydande konkurrensfördelar och värde för våra kunder. Det gör vi bland annat genom att tillhandahålla marknadens vassaste projektinformation – så att du vet vad som rör sig på din marknad. Bland annat får man tillgång till offerter och anbud – långt innan de publiceras och vi har gjort det enkelt för dig att identifiera och följa upp de projekt och aktörer som är viktiga för din verksamhet.

Fyll i formuläret och få en visning av verktyget SMART