Byggfakta logo - RGB-2
Byggefakta_Hero2-thumb

Den kompletta guiden för marknadsföring mot byggbranschen

Med vår marknadsföringsguide får du konkreta tips och verktyg för att ta din marknadsföring till nästa nivå och uppnå framgång i en konkurrensutsatt bransch.

Ladda ner gratis guide här

Här är några grundläggande analyser du bör lägga tid på

En effektiv marknadsföringsstrategi utgör nyckeln till att uppnå dina mål och kan resultera i ökad försäljning och intäkter för ditt företag. Genom att strategiskt nå ut till din målgrupp med relevanta budskap och erbjudanden kan du övertyga fler potentiella kunder att välja dina produkter eller tjänster.

marknadsföringsguide_mockup_2024_2-1

Ladda ner kostnadsfri guide

Marknad: Börja med att kartlägga din marknad. Hur många potentiella kunder finns det och hur ser konkurrens och prisläge ut? 

Målgruppen: Att veta vilka man talar till är a och o – men också vilka man vill nå framåt. Samhällsbyggnadsbranschen består av en mycket omfattande och bred målgrupp med olika funktioner. Vilken fas av byggprocessen du verkar inom påverkar vilken målgrupp du ska bearbeta - och i vilket skede.

Syfte: Tänk noga igenom det primära syftet med din marknadsföring och vad den planerade kampanjen ska leda till.

Mål: Tänk också på att sätta mål som är specifika, mätbara, uppnåbara, relevanta och tidsbundna.

Budskap: Välj ut ett huvudbudskap för kampanjen. Ett vanligt misstag är att vilja säga för mycket åt gången, vilket ofta skapar otydligt hos mottagaren.

Kanaler: Något annat som är avgörande för en lyckad kampanj är att välja rätt kanal, att synas där din målgrupp hänger: I sociala medier, tidningsannonser, nyhetsbrev, hemsidor, event, mässor osv.

 

Se vad våra marknadsföringstjänster kan göra för dig

 Våra lösningar kan nå din målgrupp via olika kanaler, offline såväl som online. Det gör att du kan nå din målgrupp med stor precision, på rätt plats och i rätt tid.

Ladda ner produktblad

Få ett förutsättningslöst prisförslag för din nästa marknadsföringsinsats mot beslutsfattare i byggbranschen

Beräkna ditt pris här

Boka en vägledande
konsultation med oss

För att nå önskat resultat med marknadsföring inom byggbranschen är det viktigt att du överväger planen och dina mål för marknadsföringsarbetet.

Vill du ha mer information om hur du kan använda våra lösningar för att marknadsföra ditt företag eller har du andra relaterade frågor om marknadsföring inom byggbranschen?

Fyll i formuläret och få svar på dina frågor och funderingar