Byggfakta logo - RGB-2
gtg_ppbg PPT bakgrundsbild gågubben blå

Byggbranschens Go-To Guy inom försäljning, marknadsföring och beslutsstöd

Det handlar mycket om dig på vår hemsida - dig och dina utmaningar, och hur vi löser dem tillsammans. Men har du nu letat dig hit så berättar vi med glädje mer om OSS - lite kort om vårt företag och om oss som jobbar här. Välkommen!

 

SE_BF_Undersok1

 

Att vi på Byggfakta kan hjälpa våra kunder att hålla sig uppdaterade beror helt och hållet på våra engagerade medarbetare. Vår undersökningsavdelning är navet i verksamheten och en förutsättning för att vi ska kunna leverera den absolut senaste, mest aktuella och relevanta informationen om bygg- och anläggningsprojekten i landet. Lika viktiga är våra ovärderliga uppgiftslämnare som fungerar som våra tentakler ute ”i verkligheten”.

Varje vecka samlar ett 25-tal marknadsundersökare in information om projektmarknaden. Det handlar om ett idogt och manuellt arbete. Telefonen är undersökarnas viktigaste verktyg och de genomför tusentals intervjuer med beslutsfattare och projektledare varje vecka. Självklart använder vi även modern teknik, som sökrobotar, och offentliga källor, men det är i slutändan ändå den ständigt pågående datainsamlingen genom personliga kontakter som gör att vi får in ny information om varje byggprojekt vid rätt tidpunkter.


Läs mer om insamlingen av projekt

SE_BF_Artikel

Från en verksamhet som startade på en cykel...

...till en världsledande aktör för projektinformation – Byggfakta är en riktig framgångssaga. Allting började 1936 med att Bengt Wigart, grundaren till företaget, samlade in bygglov från kommunen som han sedan cyklade runt med och sålde till olika byggherrar i Stockholm. Det var starten på bolaget Byggnadsupplysning som är själva ursprunget till dagens Byggfakta.

1971 flyttade stora delar av verksamheten upp till Ljusdal. Mycket har hänt sedan dess. Tekniken har utvecklats och bolaget har vuxit, flyttat och bytt ägare flera gånger. Men kärnan i verksamheten är fortfarande den samma, och idag är vi marknadens absolut största leverantör av information om bygg- och anläggningsprojekt. 

TeamTailorMiniCollageStartBF

Vilka är Byggfakta idag?

I vår koncern ingår bl.a. varumärken som Byggfakta, Byggfakta DOCU, Sverige Bygger, Citymark och Husguiden, och kort sagt - vi förädlar och säljer händelsebaserad B2B-information inom sektorerna bygg, fastighet, sjuk- och behandlingsvård. Produkter och tjänster vi alla är riktigt stolta över och engagerade i!

DSCF8242

Vi samarbetar med ett gäng olika aktörer i medier och i byggbranschen

Vi har flera olika samarbeten med branschtidningar och andra aktörer, bl a jobbar vi tätt med den moderna och oberoende tidningen Byggvärlden, som är den största affärstidningen i Sverige som riktar sig till beslutsfattare. Vi har också samarbeten med tidningen Byggfakta, med Maskinentreprenören samt med Hållbart Byggande

Utöver det samarbetar vi med flera mässor; Nordbygg samt Byggmässan Göteborg, för att nämna några. Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vi också jobbar tillsammans med. 

Vi har vid upprepade tillfällen och i flera år också gjort forskningssamarbeten med Chalmers (Construction Management), samt med Linköpings Universitet på ämnet bygglogistik och effektivare byggen.

Sugen på att jobba med oss?

Vi är ett stort gäng engagerade och goa kollegor fördelat på fyra kontor i Sverige - en skön mix av undersökare, säljare, marknadsförare, utvecklare, analytiker och såklart en och annan ekonom och annat gosigt administrativt som hör till ordning och reda. 

Minst en sak har vi gemensamt - vi har alla kunden i fokus! 

Connecta med oss via vår karriärsida

 

Vill du veta mer om vilka lösningar som kan passa dig och din verksamhet?

Sätt av 15 minuter i kalendern till en kostnadsfri visning av din marknad. Vad har du att förlora? Jo, som mest en kvart. Istället för att missa viktiga projekt och upphandlingar (och kanske ditt livs affär).

Våra duktiga och erfarna kollegor lyssnar till dina problem och utmaningar, och tillsammans kan ni komma fram till vad som bäst möter era behov. Du kan kontakta oss direkt på telefon 0651-552500.

Du kan också läsa mer om hur du kan bevaka marknaden och dess aktörer här