Byggfakta logo - RGB-2
geran-de-klerk-hl7ILaqrOqI-unsplash

Vi är mittpunkten i Byggsverige

Byggfakta har levererat bygginformation till branschens aktörer sedan starten 1936.
Idag är vi stolta över att tillhandahålla Nordens största projektplattform och erbjuda våra kunder Sveriges mest populära tjänster för bevakning, bearbetning och analys av byggprojektmarknaden.

DSCF2423

Byggfakta tillhandahåller Nordens största plattform för marknadsinformation och erbjuder säljeffektivisering till bygg- och fastighetsbranschen.

Vi erbjuder skräddarsydd bygginformation baserad på våra kontinuerliga marknadsundersökningar om vem som bygger vad, var, när och hur. Informationen kan filtreras på byggkategorier, regioner eller i vilket skede projektet befinner sig. På så sätt kan du alltid bevaka de projekt som är relevanta just för ditt företag.

I vår projektdatabas finns över 20 000 aktiva byggprojekt till en samlad byggkostnad av sex miljarder kronor. 

Våra tjänster är utvecklade för att bevaka, bearbeta och analysera byggmarknaden – samt skapa nya affärsmöjligheter, oavsett om du är konsult, entreprenör eller leverantör.

 

Läs mer om insamlingen av projekt

Flytten Sthlm-Ljusdal

Vår historia börjar med en cykel

Att samla information om byggmarknaden har varit vår affärsidé sedan starten 1936. Bengt Wigart, grundaren till företaget, samlade in bygglov från kommunen som han sedan cyklade runt och sålde till olika byggföretag i Stockholm. Det var starten på bolaget Byggnadsupplysningar som är ursprunget till dagens Byggfakta. 

Här får du veta mer om bygglovets historia>>

1971 flyttade stora delar av verksamheten till Ljusdal, där bolaget finns än i dag. 1989 bytte bolaget namn till Byggfakta. Genom sammanslagningen med Sverige Bygger 2011 blev vi en ännu starkare aktör.

Idag är Byggfakta den globala koncernen med rötter och fortsatt lokal förankring i Hälsingland. 2023 stod Byggfakta Groups nybyggda koncern-huvudkontor klart i Ljusdal.

 

TeamTailorMiniCollageStartBF

Vilka är Byggfakta idag?

I Byggfakta Sverige ingår bland annat varumärken som Byggfakta SMART, Byggfakta DOCU, Husguiden, och Citymark. 

Svenska media, som producerar tidningen Byggvärlden, SSIL och Nordic Family Group är några av våra dotterbolag.

Idag är vi cirka 250 anställda på våra kontor i Ljusdal, Hudiksvall, Stockholm, Sveg och Göteborg.

Byggfakta Sverige ingår i den globala koncernen Byggfakta Group, som börsnoterades under 2021 och har verksamhet i ca 26 länder.  


tidslinje_med_bilder
DSCF8242

Vi samarbetar med ett gäng olika aktörer i medier och i byggbranschen

Vi har flera olika samarbeten med branschtidningar och andra aktörer, bl a jobbar vi tätt med den moderna och oberoende tidningen Byggvärlden, som är den största affärstidningen i Sverige som riktar sig till beslutsfattare. Vi har också samarbeten med tidningen Byggfakta, med Maskinentreprenören samt med Hållbart Byggande

Utöver det samarbetar vi med flera mässor; Nordbygg samt Byggmässan Göteborg, för att nämna några. Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vi också jobbar tillsammans med. 

Vi har vid upprepade tillfällen och i flera år också gjort forskningssamarbeten med Chalmers (Construction Management), samt med Linköpings Universitet på ämnet bygglogistik och effektivare byggen.

Sugen på att jobba med oss?

Vi är ett stort gäng glada och engagerade kollegor fördelat på fyra kontor i Sverige. Hos oss jobbar framför allt undersökare, säljare, marknadsförare, utvecklare och analytiker.

Minst en sak har vi gemensamt - vi har alla kunden i fokus! 

Connecta med oss via vår karriärsida

 

Vill du veta mer om vilka lösningar som kan passa dig och din verksamhet?

Sätt av 15 minuter i kalendern till en kostnadsfri visning av din marknad. Vad har du att förlora? Jo, som mest en kvart. Istället för att missa viktiga projekt och upphandlingar (och kanske ditt livs affär).

Våra duktiga och erfarna kollegor lyssnar till dina problem och utmaningar, och tillsammans kan ni komma fram till vad som bäst möter era behov. Du kan kontakta oss direkt på telefon 0651-552500.

Du kan också läsa mer om hur du kan bevaka marknaden och dess aktörer här