SE_BF_Rapport

Marknadsanalyser

Tycker du som vi att det är härligt att grotta ner sig i en riktigt matnyttig rapport, eller en smaskig analys?

Ta på haklappen, för nu är det dags för lite gourmet-time! 

Du får ett beslutsstöd skräddarsytt för ditt verksamhetsområde, snabbt och enkelt - när
du behöver det. Du bygger dina beslut på underlag som hämtas från Byggsveriges
största projektdatabas och mest omfattande projektbevakning.

Läs mer om våra aktuella rapporter Läs om livestatistik på De Lux-nivå

Här hittar du den senaste Byggstartsindikatorn

 

BYGGBRANSCHENS 
GO-TO GUY
inom försäljning, marknadsföring och beslutsstöd

Byggfakta är Sveriges ledande leverantör av information om bygg- och anläggningsprojekt. Sedan 1936 har vi funnits på marknaden, och våra redaktörer arbetar varje dag med att samla in och göra research om pågående och planerade projekt runt om i landet.

Informationen registreras och samlas upp i marknadens mest avancerade projektdatabas. Resultatet är såklart av vi har en otrolig kunskapsbank av projekt och upphandlingar både i historik, nutid och för framtida projekt. 

Det här ger oss också möjligheten att djupdyka i information på flera olika sätt, bland annat kikar vi extra på vilka projekt som är hetast på marknaden i olika delar av landet och det kan du läsa mer om i vårt pressrum. Vi skapar också detaljerade analyser och rapporter om utvecklingen i bygg- och anläggningsbranschen. Några på beställning och några som vi verkligen tycker är viktiga för branschen, som vi delar med oss av gratis till andra som gillar att grotta ner sig.

Här är ett urval av våra gratisrapporter som kan vara aktuell eller "bara" intressanta för dig just nu.

SE_BF_Skolrapport-2021-08

Våra rapporter

Skolrapporten 2021

Vi tar tempen på skolbyggandet i vår färskaste rapport där vi bjuder på intressant byggstatistik, index och ranking från skolstarten 2018 till skolstarten 2021. Hur ser det ut i landet nu när elevantalet ökar och behoven förändras, och vilka aktörer står i framkant gällande byggandet av just skolor och förskolor?

Läs mer om och beställ rapporten gratis här

bostadsbyggandet_2021_mockup

Bostadsbyggandet - med fokus på nyproduktion av flerbostadshus

Vår analytiker Tor Borg har gjort en djupdykning i projektdatabasen och tittat närmare på bostadsbyggandet, och här händer det grejer. Håll dig uppdaterad på det här ständigt aktuella ämnet, få koll på marknaden och prognoserna framåt med hjälp av vår senaste rapport som skannar av läget t.o.m. Maj 2021.

Läs mer om och beställ rapporten gratis här

SE_BF_Rapport_TorB2

Kontorsbyggnader under pandemin

Byggandet av större kontorskomplex har minskat, nybyggnation av kontor bromsar in i Stockholm och Göteborg samtidigt som en omsvängning från nybyggnation till om- och tillbyggnation blir allt tydligare, särskilt i storstäderna. Det är tre trender på kontorsmarknaden enligt den färska rapport som Byggfakta och Citymarks analytiker Tor Borg publicerat.

Läs mer om och beställ rapporten gratis här

SE_BF_Byggrapport_2020_L

Byggrapporten 2020

Byggstatistik från projektmarknaden
Helåret 2020 vs 2019 - utvecklingen gällande nya projektplaner, byggstarter och projekteringsstarter. Rapporten ger också en samlad bild om förutsättningarna inför 2021.

Med Byggstartsindex, Projekteringsindex, Byggstartsbarometer och Projekteringsbarometer för byggvolymer och grafer fördelat på olika byggkategorier och län. Tack vare uppdateringar från en ständigt pågående marknadsundersökning kan unik statistik tas fram som innefattar nya projekt samt uppdaterade uppgifter om byggkostnader, upphandlingar, byggstarter, projekteringsstarter på tidigare rapporterade projekt i databasen.

Läs mer om och beställ rapporten gratis här

Byggfaktas ABC

Om marknadsföring och vinnare i lågkonjunktur
Förutom våra egna erfarenheter av att ha jobbat med försäljning, marknadsföring och beslutsstöd i många, många år och under både normal-, hög- och lågkonjunktur, har vi sammanställt forskning och erfarenheter från bra och relevanta källor som vi rekommenderar.

Läs mer om och beställ rapporten gratis här

Lagom till skolstarten 2020 tog vi tempen på skolbyggandet

Skolrapporten 2020

I vilka län ökar eller minskar projekteringsstarterna av skolor? I vilka län ökar eller minskar byggstarterna av skolor? Vilka aktörer har ritat och byggt flest skolor hösten 2017-hösten 2020? Du får svaren i vår kostnadsfria rapport som innehåller byggstatistik, index och ranking. 

Läs mer och beställ rapporten gratis här

Saknar du statistik eller analyser om byggnationer i Sverige?

Våra rapporter är ofta beställningsjobb, så har du behov av ytterligare statistik eller andra analyser av byggmarknaden i Sverige - hör av dig till oss.

Alla våra rapporter är baserade på data från vår projektskatt; den största databasen i landet, till bredden fylld med smaskig info om utförda, aktuella och planerade projekt. 

Läs mer om varifrån informationen kommer