Byggfakta logo - RGB-2
undersök3

Vi kartlägger projektmarknaden

I Hälsingland har vi bäst koll i Sverige på alla planerade och pågående bygg- och anläggningsprojekt! På Byggfaktas kontor i Ljusdal och Hudiksvall jobbar våra marknadsundersökare med kartläggning av hela Sveriges projektmarknad. Genom denna liverapportering kan vi dagligen erbjuda nya affärsmöjligheter för våra kunder, som får rätt information om varje byggprojekt vid rätt tidpunkt.  

Vill du marknadsföra några av dina projekt? Det är gratis och du gör det enkelt här!

Om Byggfakta
Informationsinsamling.jpg_600px-1

Så här samlar vi in informationen

Undersökningsavdelning är navet i Byggfaktas verksamheten och en förutsättning för att vi ska kunna leverera den absolut senaste, mest aktuella och relevanta informationen om bygg- och anläggningsprojekten i landet.

På kontoren i Ljusdal och Hudiksvall sitter totalt ett 25-tal marknadsundersökare – som vi vågar påstå har bäst koll i Sverige på alla planerade och pågående byggprojekt! Informationsinsamlingen är ett idogt och manuellt arbete. Telefonen är undersökarnas viktigaste verktyg och varje vecka genomför de genomför tusentals intervjuer med beslutsfattare, projektledare och andra uppgiftslämnare.

Varje vecka:
• ...gör undersökarna totalt cirka 5000 lyft med telefonen
• ...görs 2500 projektuppdateringar i databasen
• ...registreras cirka 600 nya byggprojekt 

SE_BF_Undersok1

Byggfaktas undersökningsavdelning:

  • Följer alla bygg- och anläggningsprojekt, d.v.s. alla ny-, om- och tillbyggnader från ett så tidigt skede som möjligt.

  • Registrerar alla byggprojekt med en byggkostnad över 200 000 kronor i databasen.

  • Följer upp och bevakar alla byggprojekt med en totalkostnad över en miljon kronor, från idé/planering till utsedda konsulter och entreprenörer.

  • Bevakar aktuella anbudsförfrågningar och hänvisar vart aktuella anbudshandlingar finns att hämta.

  • Samlar in en stor mängd offentligt material så som budgetar, bygglov, projektplaner och offentliga upphandlingar. 

SE_BF_Kallor

Information från säkra källor

Våra ovärderliga källor är alla de kontaktpersoner ute "i verkligheten" som lämnar information till oss så att vi kan fånga upp både de privata och de offentliga aktörernas projekt och upphandlingar.

Genom vårt unika kontaktnät som vi byggt upp genom åren har vi kontakt med byggherrar, konsulter, entreprenörer, materialtillverkande företag och en mängd andra företag och instanser runt om i landet. Den ständigt pågående datainsamlingen genom personliga kontakter som gör att vi får in ny information om varje byggprojekt vid rätt tidpunkter.  

Vi använder även modern teknik, som sökrobotar, och vi bevakar aktuella anbudsförfrågningar och samlar in en stor mängd offentligt material så som budgetar, bygglov, projektplaner och offentliga upphandlingar.

De källor och kanaler vi använder kan du se i cirkel-diagrammen här på sidan:

  1. 1. Uppgiftslämnare - vi pratar löpande med de personer som vet mest och bäst om ett projekt just nu
  2. 2. Exempel på de källor vi använder
  3. 3. De kontaktvägar vi använder
SE_BF_Skeden1

Följer projektens alla skeden

Vår ambition är att följa alla bygg- och anläggningsprojekt, både ny-, om- och tillbyggnader, från ett så tidigt skede som möjligt. Alla byggprojekt med en byggkostnad över 200 000 kronor registreras i databasen.

Projekt med en totalkostnad över en miljon kronor följs genom projektets olika skeden från idé/planering, rapportering av anbudstider och till att konsulter och huvud- och underentreprenörer är utsedda. Flera undersökare punktmarkerar de tre storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö.

All information samlar vi som rådata i vår projektdatabas där den blir tillgänglig för våra kunder som kan skräddarsy sina bevakningar. 

DSCF9025

Viktigt att bidra med information 


Som aktiv i byggbranschen finns det flera fördelar med att finnas med i databasen. Företag kan anbudsannonsera, få in bättre priser, marknadsföra sina projekt och företag samt komma med i våra rankinglistor, som bland annat publiceras i tidningen Byggvärlden. En annan viktig aspekt är att man bidrar till ökad transparens inom byggbranschen genom att lämna information till oss. 

 

Sugen på att jobba med oss?

Vi är ett stort gäng glada och engagerade kollegor fördelat på fyra kontor i Sverige. Hos oss jobbar framför allt undersökare, säljare, marknadsförare, utvecklare och analytiker. 

Minst en sak har vi gemensamt - vi har alla kunden i fokus! 

Connecta med oss via vår karriärsida

LedigaTjanster

Vill du marknadsföra ditt projekt via vår databas?

I så fall är du välkommen att kontakta oss på telefon 0651-552500 alla vardagliga vardagar 8-16, maila oss på undersok@byggsverige.se om du vill nå ut med ditt projekt eller eventuella upphandlingar - eller ännu enklare - klicka här så kommer du direkt till ett finurligt formulär!

Intresserad av att veta mer om vår projektdatabas och marknadsbevakningen?

Är du nyfiken på hur du kan bevaka just din marknad eller hur du lägger vantarna på riktigt go' statistik, eller får hjälp med att marknadsföra dig och din verksamhet - fyll i formuläret här intill så kontaktar vi dig snart!

Till startsidan