Byggfakta logo - RGB-2
SE_BF_SmartBlue

smart-logo-lille

Hitta de byggprojekt som stärker din verksamhet

SMART gör det lättare för dig att hitta rätt byggprojekt som lyfter ditt företag till nya höjder.

Boka en kostnadsfri visning av SMART

-

Vi samarbetar med tusentals företag i byggbranschen

logo_casa
logo_sweco
logo_tyrens
logo_ramboell

 

Effektivisera ditt arbete med SMART

SMART är marknadens mest användarvänliga och detaljerade projektplattform. Verktyget hjälper dig att effektivisera och strömlinjeforma ditt dagliga arbete med anbud och offerter.

SMART är specialanpassat för dig, oavsett om du är byggherre, entreprenör, leverantör, konsult, hantverkare eller något annat inom byggbranschen.

Prova SMART

50000

AKTIVA PROJEKT

150000

TOTALT ANTAL KONTAKTPERSONER

400

NYA PROJEKT PER VECKA

3000

UPPDATERADE PROJEKT PER VECKA

3-enheder-hoej2

Så hittar du de
bästa byggprojekten

Med SMART får du tillgång till Nordens största projektplattform där du hittar information om alla offentliga upphandlingar och anbud samt byggprojekt med privata uppdragsgivare i Sverige och övriga Norden. Verktyget effektiviserar och strömlinjeformar ditt dagliga arbete med anbud och offerter.

Läs vår guide om anbud och offentliga upphandlingar

Du får tillgång till kunskap och data om just din marknad så du hittar rätt byggprojekt att arbeta med. Vi skräddarsyr din bevakningslista utifrån dina preferenser och behov. Det kan bl.a. vara önskemål om geografi, typer av projekt eller material, budget, projektstadie med mera.

Läs mer om hur vi samlar information

Det gör att du kan arbeta proaktivt och strategiskt med din marknad så att du stärker din position i en tuff bransch och samtidigt undviker att förlora affärsmöjligheter till dina konkurrenter. SMART hjälper dig att hantera både din egen och dina anställdas tid och låter dig skapa en stark säljpipeline.

Hör mer om möjligheterna med SMART

6 anledningar till att välja SMART

feature01-gui

Användarvänlig design

SMART bygger på den senaste tekniken i en användarvänlig design som enkelt guidar dig till dina viktigaste leads och partners. Du kan alltid ha SMART till hands, eftersom systemet fungerar på alla enheter – inklusive mobilen.

feature03-kort2

Hitta de bästa projekten för dig

Du får tillgång till din alldeles egna företagsprofil, där du kan söka efter byggprojekt som passar dina behov, kompetenser och resurser. På så sätt får du full kontroll på både aktörer och projekt i byggbranschen. Samtidigt sorteras irrelevant information bort, vilket gör det enkelt för dig att spendera din tid på rätt saker.

feature05-stadier

Projektstadier ger dig timing

Vi ger dig de enskilda byggärendena i ett skede som visar hur långt gånget projektet är. På så sätt behöver du inte lägga tid på ärendet förrän det är i ett för dig relevant skede. Du slipper därmed slösa tid och kan lägga ditt fokus på annat under tiden.

feature02-firma2

Anpassad företagsranking

Med några få klick kan du få en överblick över dina viktigaste samarbetspartners. Med intelligenta filter kan du skapa din egen personliga rankning av företag med störst potential på din marknad. Det betyder att du kan se listan (i rangordning) över de företag som har flest projekt som matchar din verksamhet.

feature04-notifikationer

Skräddarsydda notifikationer

Om du vill kan du få information och uppdateringar om projekt du följer direkt till din mejlkorg, så att du kan agera snabbt vid behov. Dessutom kommer du att få besked om nya byggprojekt som är relevanta för ditt företag.

feature06-crm

Effektiva CRM-funktioner

Med SMART får du effektiva CRM-funktioner som är speciellt framtagna för aktörer inom byggbranschen. Funktionerna gör det ännu enklare för dig att hålla reda på leads och samarbetspartners. Detta sparar dyrbar tid i ditt dagliga arbete.

Få svar på dina frågor här

Vad kostar SMART?

Vi prissätter våra tjänster enligt en skräddarsydd modell. Vi skapar individuella lösningar utifrån ditt företags önskemål och behov, där priset basers på antal geografiska områden du vill bevaka, hur många kategorier av byggprojekt som är intressanta samt hur många användare ni är på företaget.

Läs mer om vår prismodell här

Vad är skillnaden på Byggfakta och andra aktörer på marknaden?

Vi kan inte svara på hur våra konkurrenter jobbar, men vi kan förklara vad vi anser är unikt med Byggfaktas bevakning som omfattar både den offentliga och privata marknaden samt följer byggprocessen även före och efter själva upphandlingen.

Läs mer om hur vi jämför oss här

Var kommer all information ifrån?

Våra marknadsundersökare utför en kartläggning av hela Sveriges projektmarknad. Det är en ständigt pågående marknadsundersökning för att ta reda på vem som bygger vad, var och när. Varje vecka gör undersökarna tusentals projektuppdateringar i databasen som bland annat baseras på telefonintervjuer med branschens beslutsfattare.

Läs mer om informationsinsamlingen här

Kundberättelse

"Fokus på proaktivt säljarbete"

Läs om hur Tyréns Sverige tar hjälp av SMART för att ligga steget före i sitt sälj- och marknadsarbete. 

tyrens-logo

Klicka här

Se fler kundberättelser nedan


Kundberättelse

"Siktar högt med hjälp av SMART"

PERI är med och formar Sverige - samt siktar högt med sina byggnadsställningar. Läs om hur de breddat sin marknad.

perilogga

Klicka här

Kundberättelse

VVS-företagets kundberättelse

Läs mer om hur Faluplast fick användning av
Byggfaktas lösning SMART.

faluplastloggo

Klicka här

 

Vi har gjort (för)arbetet åt dig

På Byggfakta skapar vi betydande konkurrensfördelar och värde för våra kunder. Det gör vi bland annat genom att tillhandahålla marknadens vassaste projektinformation – så att du vet vad som rör sig på din marknad. Bland annat får du information om byggupphandlingar samt tillgång till offerter och anbud – långt innan de publiceras. Vi har gjort det enkelt för dig att identifiera och följa upp de projekt och aktörer som är viktiga för din verksamhet så att du alltid kan ligga steget före.

Vår projektinformation inhämtas dagligen av vår erfarna undersökaravdelning och baseras på intervjuer med beslutsfattare och projektledare i hela Sverige. Vi övervakar all professionellt byggande och följer alla projekt noggrant, så att vi kan ge dig högkvalitativ och detaljerad information. Vår projektdatabas innehåller information om cirka 50 000 aktiva byggprojekt och du kan komma åt dem alla i SMART. Detta gör vår databas till en riktig guldgruva för dig som söker efter bygginformation och byggstatistik!

Prova SMART

Fyll i formuläret och se SMART idag

På Byggfakta anser vi att du själv bör se SMARTs funktioner för att på så sätt kan du med egna ögon uppleva alla fördelar som följer med det.

Beställ en gratis demo där vi visar dig hur SMART lyfter ditt företag till nya höjder.