Byggfakta logo - RGB-2
hero-smart-bg4

Projektinformation

Effektivisera ditt arbete med värdefull data om byggbranschen

Läs mer om datainsamlingen

-

Vi samarbetar med tusentals företag inom bygg och fastighetsbranschen

logo_casa
logo_sweco
logo_tyrens
logo_ramboell

Effektivisera ditt arbete med värdefull data

Vi skapar betydande konkurrensfördelar och värde för alla aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen, som vill ligga i framkant av vad som händer inom svenskt byggande.

Det gör vi bland annat genom att tillhandahålla marknadens vassaste plattformar för projektinformation. Vår projektinformation inhämtas dagligen av vår undersökaravdelning och baseras på intervjuer med beslutsfattare och projektledare i hela Sverige.

Byggfakta är en egen dataplattform för byggprojekt för att förse kunder med skarpa och kvalificerade säljleads.

20000

AKTIVA PROJEKT

6

MILJARDER KR. I SAMLAT VÄRDE

146948

KONTAKTPERSONER

2500

UPPDATERADE PROJEKT PER VECKA

3-enheder-hoej2

Byggfakta SMART

Med SMART får du tillgång till Nordens största projektplattform där du hittar information om alla offentliga upphandlingar och anbud samt byggprojekt med privata uppdragsgivare i Sverige och övriga Norden. Verktyget effektiviserar och strömlinjeformar ditt dagliga arbete med anbud och offerter.

Du får tillgång till kunskap och data om just din marknad så du hittar rätt byggprojekt att arbeta med. Vi skräddarsyr din bevakningslista utifrån dina preferenser och behov. Det kan bl.a. vara önskemål om geografi, typer av projekt eller material, budget, projektstadie med mera.

Det gör att du kan arbeta proaktivt och strategiskt med din marknad så att du stärker din position i en tuff bransch och samtidigt undviker att förlora affärsmöjligheter till dina konkurrenter. SMART hjälper dig att hantera både din egen och dina anställdas tid och låter dig skapa en stark säljpipeline.

Hör mer om möjligheterna med SMART

CityMark

CityMark erbjuder dig som kommersiell fastighetsaktör såsom fastighetsägare, förvaltare och fastighetskonsulter etc – den högsta nivån av händelsebaserad data för marknadsföring och proaktivitet.

Du får stor kunskap om den kommersiella hyresgästmarknaden i storstadsregionerna samt att vi kartlägger potentiella hyresgäster och hjälper till att matcha dem med er och era vakanser.

Vi kartlägger kontinuerligt de kommersiella hyresgästerna genom att intervjua beslutsfattare och lokalansvariga angående deras lokalsituation och framtida behov. Vi hjälper er att nå rätt företag, rätt person i rätt tid! 

Läs mer om CityMark

citymark-logo

 

Så här samlar vi information

feature01-gui

Heltäckande datainsamling

Byggherrar, konsulter, entreprenörer och materialtillverkande företag - och en mängd andra företag och instanser - efterfrågar korrekt och komplett projektinformation. Vi samlar in denna information och fungerar som en sambandscentral för hela byggsverige, en roll vi är mycket stolta över. Vi lägger örat efter backen och tar in allt vi hör.

feature03-kort2

Noggrann insamling och uppföljning

Vår ambition är att följa alla bygg- och anläggningsprojekt, d.v.s. alla ny-, om- och tillbyggnader från ett så tidigt skede som möjligt. Alla byggprojekt med en byggkostnad över 200 000 kr registreras i vår databas vilket resulterar i över 600 nyregistrerade byggprojekt och 2 500 projektuppdateringar per vecka. Dessutom följer vi upp och bevakar alla byggprojekt med en totalkostnad över 1 000 000 kr*. Vi följer då projektets olika skeden från idé/planering till utsedda konsulter och entreprenörer. Givetvis bevakar vi även aktuella anbudsförfrågningar och hänvisar vart aktuella anbudshandlingar finns att hämta.


* Gränsen är 3 Mkr för nybyggnad och ROT i storstadsområdena.

SE_BF_Kallor

Tusentals kontakter 

För att i rätt tid tillhandahålla korrekt projektinformation är vi beroende av de personer som vet bäst och mest i projekts olika skeden, från byggherrarnas idé/planering till slutligen utsedda bygg- och underentreprenörer. Vi har under åren byggt upp ett stort kontaktnät av personer runtom i Sverige. Detta kontaktnät uppdateras och kompletteras dagligen.

SE_BF_Skeden1

Händelsestyrd information

Vi registrerar vi aktörer utifrån vilket skede projektet befinner sig i, vi delar in projekten i olika stadier där vissa roller/aktörer är obligatoriska att undersöka vidare och rapportera om. Det gör att du kan välja när, i vilka skeden, du vill ha information i den skräddarsydda bevakningen av projekt, upphandlingar och aktörer som vi hjälper dig som kund med. Du bestämmer sedan när i planerings- och byggprocessen du vill komma in och vad du sedan vill bli uppdaterad om.

De skeden du kan bevaka ser du i bilden bredvid och där framgår också de vanligaste ”händelserna” i form av de målgrupper, typer av företag, som vi rapporterar i de olika skedena. Utöver detta väljer du självfallet vilken typ av bygg- och anläggningsprojekt samt vilket geografiskt område du vill bevaka. T.ex. - du vill kanske bevaka när en byggherre har tidigare planer om att i framtiden byta tak eller fasad på sitt kontor, när en arkitekt upphandlas på nya hotellprojekt i Skåne, när totalentreprenören upphandlas på ombyggnader av flerbostadshus i Örebro? Fullt möjligt med vår händelsestyrda information!

barcode grå

Offentliga källor

Förutom den information vi får in från tusentals byggherrar och andra uppgiftslämnare runt om i landet samlar vi in en stor mängd offentligt material, t.ex. budgetar, bygglov, projektplaner och offentliga upphandlingar. Vi läser även det mesta av det som skrivs i dags- och fackpress.

Under tiden vi följer byggprojektet rapporterar vi dessutom information om material, ytor, kostnad, omfattning m.m. Denna information ligger sedan till grund för den statistik som ni kan följa i olika media, bl.a. hos Byggvärlden.

Byggfakta har levererat projektinformation till byggbranschens aktörer sedan 1936 och vi är idag marknadens absolut största leverantör av information om bygg - och anläggningsprojekt.

Vi har gjort (för)arbetet åt dig

På Byggfakta skapar vi betydande konkurrensfördelar och värde för våra kunder. Det gör vi bland annat genom att tillhandahålla marknadens vassaste projektinformation – så att du vet vad som händer på din marknad. Bland annat får du tillgång till offerter och anbud – långt innan de publiceras och vi har gjort det enkelt för dig att identifiera och följa upp de projekt och aktörer som är viktiga för din verksamhet.

Vår projektinformation inhämtas dagligen av vår erfarna undersökaravdelning och baseras på intervjuer med beslutsfattare och projektledare i hela Sverige. Vi övervakar all professionellt byggande och följer alla projekt noggrant, så att vi kan ge dig högkvalitativ och detaljerad information

SMART - för dig i byggbranschen

Citymark - för dig i den kommersiella fastighetsbranschen

Fyll i formuläret och hör om SMART idag

På Byggfakta anser vi att du själv bör se SMARTs funktioner för att på så sätt kan du med egna ögon uppleva alla fördelar som följer med det.

Beställ en gratis demo där vi visar dig hur SMART lyfter ditt företag till nya höjder.