Byggfakta logo - RGB-2
hero-grow-your-business-v3

Strategi & Marknadsinsikter

Vi ger dig övergripande beslutsunderlag så att din verksamhet kan växa -  baserat på data.

Köp analyser och statistik

-

Vi samarbetar med tusentals företag inom bygg och fastighetsbranschen

logo_casa
logo_sweco
logo_tyrens
logo_ramboell

Grunda dina beslut på värdefull data

Vår projektinformation inhämtas dagligen av vår erfarna undersökningsavdelning och baseras på intervjuer med beslutsfattare och projektledare i hela Sverige. Vi övervakar allt professionellt byggande (offentligt och privat) och följer alla projekt noga så att vi kan ge dig högkvalitativ detaljerad information.

Vi har med andra ord gjort det enkelt för dig att bygga din verksamhet på data om din marknad.

Byggfakta ger dig byggbranschens bästa verktyg för att skapa en överblick över byggprojekt, byggande i regioner och kommuner, roller, referenser och mycket mer.

Vi har möjliggjort det för dig att med några få klick skapa tydliga grafer och dashboards som visualiserar utvecklingen inom den del av byggbranschen som är intressant för dig.

Våra lösningar ger dig ett brett utbud av alternativ för att filtrera och visualisera data på. Med oss kan du använda dig av våra användarvänliga verktyg och på egen hand utforska din marknad eller låta oss skapa en genomgående undersökning och analys för ett specifikt område åt dig.

Utforska våra tjänster

20000

AKTIVA PROJEKT

6

MILJARDER KR. I SAMLAT VÄRDE

146948

KONTAKTPERSONER

2500

UPPDATERADE PROJEKT PER VECKA

SE_BF_MI_Screen

 

Market Insight

Market Insight är byggbranschens bästa verktyg för att skapa överblick över byggprojekt, byggmarknaden i regioner och kommuner, aktörer, referenser - och mycket mer. Som leverantör får du en relevant bild över alla de byggprojekt som är intressanta för just din verksamhet. 

Med få klick kan du skapa tydliga grafer och dashboards som snabbt och enkelt visualiserar utvecklingen i den del av byggbranschen som är intressant för dig. Det enda du behöver är en inloggning och med bara några snabba val har du snabbt skapat din marknadsöverblick.

Se fler fördelar med Market Insight

Grow Your Business

Idag jobbar alla mer eller mindre med data och digitalisering och data kommer att fylla ett ännu större syfte i framtiden. Grow Your Business är ett strategiskt verktyg för att leda företag i den svenska byggbranschen. Det är ett verktyg som låter dig utforma företagets strategi för att passa framtidens kunder. Och du kan med tydliga riktlinjer optimera dina affärsprocesser inom marknadsföring, försäljning, offerter och inköp.

Oavsett om du arbetar som konsult, entreprenör eller beställare inom byggbranschen är målet alltid att öka intäkterna och effektivisera anbudsprocesserna för att generera ett positivt slutresultat. Med Grow Your Business kan du öka ditt företags top- och bottom line och samtidigt minska kostnaderna genom att arbeta strategiskt med data om marknaden i alla delar av försäljningsprocesserna samt genom att implementera en datadriven tillväxtstrategi.

Grow Your Business är uppbyggt kring 4 moduler: marknadsföring, försäljning, offerter och inköp, som tillsammans ger dig en 360-graders bild av din marknad. Verktyget är en dynamisk rapport baserad på kunskap om mer än 40 000 historiska byggprojekt – och mer än 17 500 framtida projekt.

Läs mer om värdet med Grow Your Business

grow-your-business-salgsmodul2

 

Köp eller anlita oss för analyser och statistik

SE_BF_Rapport
För professionella byggbranschen

Byggfakta Analys

Vi har stor kunskap om byggbranschen både historiskt, men även i relation till pågående och framtida byggprojekt.

Du får ta del av vår skarpa undersökaravdelning som bevakar marknaden varje dag och samlar in information om nya och pågående byggprojekt. Uppgifterna registreras och samlas i marknadens mest avancerade projektdatabas.

Resultatet är att vi på Byggfakta har byggt upp en omfattande historisk kunskap om verksamheten i den svenska bygg- och anläggningsbranschen, vilket ger oss en solid grund för att skapa kvalificerade och detaljerade analyser och rapporter om utvecklingen inom byggbranschen.

Som beställare kan du beställa specifika rapporter och analyser som kommer göra skillnad för din verksamhet. 

Skicka en förfrågan

Citymark udsigt
För kommersiella fastighetsbranschen

CityMark Analys

Här kartlägger och analyserar vi den kommersiella lokalmarknaden i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vi producerar såväl detaljerade som övergripande beslutsunderlag för förvaltning och företagsledning.

Genom omfattande kartläggningar har vi all relevant data om kontorshyresmarknaden. Vi har ingående kunskap om specifika stadsdelar och vilka faktorer som påverkar utvecklingen där men också den generella överblicken för att bedöma marknadens utveckling och framtid.

Vi genomför varje år två fullständiga kartläggningar av kontorsmarknaden i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Här identifierar vi alla kontorsfastigheter över 350 kvm och intervjuar samtliga fastighetsägare.

Se vilken detaljerad information vi samlar in

Vi uppdaterar projektinformationen
varje dag


Våra lösningar inom marknadsövervakning baseras på projektinformation, som kommer från vår projektdatabas. Databasen innehåller information om mer än 20 000 aktiva byggprojekt samt 40 000 historiska projekt.

Informationen uppdateras kontinuerligt av vår duktiga undersökaravdelning som består av erfarna medarbetare. Undersökaravdelningen följer noggrant alla byggprojekt och genomför varje vecka tusentals telefonintervjuer med aktörer inom byggbranschen. Det innebär att undersökarna samlar in och publicerar mer än 2 500 nya eller uppdaterade byggärenden varje vecka.

Läs mer om Projektdatabasen

support

Kom i kontakt med oss

På Byggfakta anser vi att du själv bör se våra funktioner för att på så sätt kan du med egna ögon uppleva alla fördelar som följer med det.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.