Byggfakta logo - RGB-2
hero-ledige-stillinger

Marknadsföringtjänster - Byggvaruhandel

Når ditt företag och varumärke ut relevant och effektivt med er marknadsföring idag?


Vi har hjälpt hundratals kunder med deras marknadsföring

beijer_logo
chalmers_logo
cylinda_logo
lambertsson_logo
leica_logo
lkab_logo
moelven_logo
smeg_logo
steriks_logo
svedbergs_logo

En lönsam marknadsförings
strategi


Boka en konsultation

Med hjälp av våra lösningar kan du som byggvaruhandlare/grossist vara säker på att vi kan identifiera rätt målgrupp för dina ändamål.

Vi är måna om att ditt budskap når målgruppen vid rätt tillfälle för största möjliga effekt. Med hjälp av vår projektdatabas, kan vi bl.a. ta ut en målgrupp baserat på vad som byggs och vilket skede i projektet dem befinner sig i. Byggfakta hjälper dig både med riktad marknadsföring i form av engångsutskick och löpande marknadsföring som gror och till sist leder till kännedom och försäljning hos dig som grossist.

Tack varje vår projektdatabas kan vi ge dig stora möjligheter att få en lönsam effekt av din marknadsföring tillsammans med oss. 

Det finns flera marknadsföringslösningar som är användbara för att attrahera kunder och beslutsfattare inom byggbranschen till att upptäcka dina produkter. Lösningar som når din publik genom olika kanaler såsom, email marketing, postala utskick, telemarketing, offertförfrågningar och mer. 

Utforska våra lösningar för dig som byggvaruhandlare/grossist och se hur du kan jobba med riktad marknadsföring redan idag.

Nyhetsbrev-PF
För dig som byggvaruhandlare

Email Marketing

Som byggvaruhandlare eller grossist kan du rikta din marknadsföring till rätt målgrupp med stor precision. Nå ut till din målgrupp med ett eller flera produkter och erbjudanden som ni planerar eller har och visa upp olika referensprojekt för att belysa ännu mer.

Din kampanj riktas alltid mot en noggrant utvald målgrupp och den valda projekttypen. Vi kan också schemalägga kampanjen för att leverera vid rätt tidpunkt i byggprocessen.

Bjud in relevanta aktörer till olika evenemang ditt företag håller i och påbörja nya relationer i byggbranschen. 

Få mer information om Email Marketing

 

 

ifokus-magazine
För dig som byggvaruhandlare

Postala utskick

Låt oss hjälpa dig nå din målgrupp genom postala utskick. Utskicket kan innehålla en produktkatalog, produkttester, erbjudande, giveaways och mycket mer - din fantasi är gränsen.

Utskicket kan också innehålla en trycksak, inbjudan samt ett följebrev - det finns många alternativ beroende på vad ditt mål är. 

Läs mer om Postala utskick

Byggfakta Docu
För dig som byggvaruhandlare

Byggfakta Produkt (DOCU)

Vi har Sveriges största informationstjänst för proffsmarknaden med över en miljon besökare per år. Vi håller föreskrivare, konsulter, byggherrar, kommuner med flera, informerade om de senaste produkterna och materialen från dig som byggvaruhandlare eller grossist som riktar sig till den professionella byggmarknaden.

Produkterna visas tillsammans med tillhörande dokumentationer såsom föreskrivningstexter (AMA), CAD, BIM, deklarationer, miljöbedömningar och mycket mer.

Läs mer om Byggfakta Produkt

support02
För dig som byggvaruhandlare

Telemarketing

En tjänst med affären i fokus. Med hjälp av våra telemarketingtjänster kan vi skräddarsy en lösning för dig som vill ha en tvåvägskommunikation med din målgrupp för att få större inblick i deras behov.

Syftet kan vara att förprospektera marknaden åt er genom att ställa ett antal undersökande frågor om behovet av era produkter, tjänster eller material i pågående och kommande projekt.

Uppdraget kan även vara marknadsundersökande eller ha som syfte att boka in möten åt era säljare.

Läs mer om Telemarketingtjänster

Offertförfrågningar

Så här gör vi offertförfrågningarLäs mer om Offertförfrågningar

Rätt tidpunkt

Effektivisera vardagen för dig och din stab genom att låta oss ta de ljumma samtalen. Vi har redan expertinsyn i den marknad ni behöver bearbeta genom insamlandet av byggprojekten, och vet när upphandlingarna är på gång.

Vi hittar offerttillfällen för dig och ställer frågorna om när inköpen av ditt skrå sker, kontrollerar vem exakt som håller i det hela, om det passar att ni kan vara med och lämna offert, och i så fall när och till vem. Vi ger er direkt en avisering efter avslutat samtal där du ser exakt vad som gäller; vem du ska kontakta, hur du når personen, hur du får offertunderlaget och när i tid du bör höra av dig.

I de fall då upphandlingen redan är klar kan vi fylla på med följdfrågan vem som fick jobbet - på så sätt har du också koll på vad konkurrenterna gör, och vi frågar självklart också om det finns projekt längre fram där en offert kan bli aktuell. 

Effektiv och professionell

Det vi startar med är att sätta oss in i er verksamhet. Intervjuretorik har vi övat på i dryga 60 år inom verksamheten, vi är också lyhörda för hur ni vill att vi presenterar och representerar er på bästa sätt.

Våra kommunikatörer är kunniga, trevliga och engagerade och vet att en lyckad affär startar med god kontakt mellan människor, där den tilltänkta kunden känner trygghet, nyfikenhet och intresse. Spar dyrbar tid genom att kontakta bara de vi gallrar fram, som vi vet är intresserade av en offert. 

Du kan fokusera på din kärnverksamhet och ni kan göra det ni är bäst på - lönsamma affärer.

Professionella tjänster ger lönsamhet

Vi har mer än 50 års erfarenhet av att samla in information från aktörer inom byggbranschen. Vi följer alla byggprojekt noga genom alla byggfaser, från de tidiga planerna tills projektet startas. Varje vecka genomför vår specialiserade forskningsavdelning ca. 2000 telefonintervjuer samt uppdaterar de aktiva byggprojekten i vår projektdatabas.

Kort sagt, så kan vi byggbranschen och alla kontakter bättre än någon annan. Samtidigt är vi specialister på att samla in information och kan identifiera din exakta målgrupp och rätt kontaktpersoner.

Våra lösningar för byggvaruhandlare och grossister är våra framgångsfaktorer för att skapa fler affärsmöjligheter till din verksamhet.

Kontakta oss idag och hör mer om möjligheterna till en skräddarsydd lösning för ditt företag.

Utforska fler marknadsföringstjänster från oss

För LeverantörerFör Entreprenörer

För KonsulterFör Byggherrar

Vill du veta mer?

Vill du ha mer information om hur du kan använda våra lösningar för att marknadsföra ditt företag, eller har du några andra frågor om marknadsföring i byggbranschen? Då är du välkommen att kontakta oss på telefon - 0651-552500 - eller fylla i formuläret här så kontaktar vi dig och berättar mer om hur du som grossist/byggvaruhandel kan bearbeta din målgrupp på bästa sätt med våra marknadsföringstjänster.