Byggfakta logo - RGB-2
hero-byggeplads02

Marknadsföringtjänster - Entreprenörer

Nå beslutsfattare och vinn nya uppdrag framgångsrikt


Vi har hjälpt hundratals kunder med deras marknadsföring

beijer_logo
chalmers_logo
cylinda_logo
lambertsson_logo
leica_logo
lkab_logo
moelven_logo
smeg_logo
steriks_logo
svedbergs_logo

Anslut dig till över
100-tals entreprenörer

Bortsett från att använda givna metoder som Google Ads, sökordsoptimering, innehåll på hemsidan och mer, så finns det ett stort behov för byggentreprenörer att synas på ett sätt där bolagets värde och fördelar framförs på ett pedagogiskt sätt.

Byggfakta jobbar med 100-tals entreprenörer och hjälper dem med både marknadsföring och nykundsbearbetning. Värdet i att använda våra tjänster för att marknadsföra sina tjänster och nå beslutsfattare med innehåll såsom referensprojekt, offertförfrågningar eller annat har gett en stor påverkan för våra kunder.

Vi hjälper dig att nå beslutsfattare med värdefullt innehåll samtidigt som vi säkerställer att du får skarpa offertförfrågningar och affärsmöjligheter.

Boka in en konsultation med oss och berätta vad dina mål för året är och hör hur vi kan skapa rätt förutsättningar för ditt företag.

Boka konsultation

Nyhetsbrev-PF
För dig som entreprenör

Email Marketing

Vi genomförde en undersökning mot upphandlare där det visade sig att 62,5 % av upphandlarna uppger att referensprojekt är det man är mest intresserad av att få då det gäller information från arkitekter - och det är inget undantag för entreprenörer heller. Nya referensprojekt är därmed det upphandlare och byggherrar tycker är den mest intressanta informationen från företag som ditt.

Våra tjänster inom Email Marketing säkerställer att du når ut till rätt målgrupp med dina referensprojekt. Du får hjälp med att sätta upp ett engångsutskick eller ett löpande utskick för att säkerställa att du bearbetar alla dina målgrupper samtidigt.

Ta reda på hur det funkar

För dig som entreprenör

Byggfakta Analytics PRO

Med Analytics PRO får du kritiska insikter om vilka företag som besöker din webbplats, vad de är intresserade av och vilka byggprojekt de arbetar med just nu. Därifrån kan du använda Analytics PRO för att omvandla dina besökare till konkreta leads för din försäljningsavdelning.

Analytics PRO ger dig värdefulla insikter om kvaliteten på dina besök och möjligheten att optimera ditt innehåll för din målgrupp. Detta innebär att du kan prioritera din tid där den skapar mest värde och därmed öka avkastningen på dina marknadsföringsinsatser.

Se video på hur det funkar

2022-uge5-ugens-projekt-tingbjerg
För dig som entreprenör

Offertförfrågningar

Vi förprospekterar och tar reda på vilka som vill ha offert från dig. Effektivisera arbetet för dig själv och din säljkår genom att låta oss sköta förprospekteringen.

Sveriges mest använda tjänst inom bygginformation sitter inte bara på en ovärderlig databas med aktuella och planerade projekt och upphandlingar - vi kan dessutom hitta offerttillfällen för just din verksamhet, och hjälpa dig att få lämna offert/anbud eller förslag, till rätt person och vid rätt tidpunkt. 

Läs mer om Offertförfrågningar

Offertförfrågningar

Så här gör vi offertförfrågningarLäs mer om Offertförfrågningar

Rätt tidpunkt

Effektivisera vardagen för dig och din stab genom att låta oss ta de ljumma samtalen. Vi har redan expertinsyn i den marknad ni behöver bearbeta genom insamlandet av byggprojekten, och vet när upphandlingarna är på gång.

Vi hittar offerttillfällen för dig och ställer frågorna om när inköpen av ditt skrå sker, kontrollerar vem exakt som håller i det hela, om det passar att ni kan vara med och lämna offert, och i så fall när och till vem. Vi ger er direkt en avisering efter avslutat samtal där du ser exakt vad som gäller; vem du ska kontakta, hur du når personen, hur du får offertunderlaget och när i tid du bör höra av dig.

I de fall då upphandlingen redan är klar kan vi fylla på med följdfrågan vem som fick jobbet - på så sätt har du också koll på vad konkurrenterna gör, och vi frågar självklart också om det finns projekt längre fram där en offert kan bli aktuell. 

 

Effektiv och professionell

Det vi startar med är att sätta oss in i er verksamhet. Intervjuretorik har vi övat på i dryga 60 år inom verksamheten, vi är också lyhörda för hur ni vill att vi presenterar och representerar er på bästa sätt.

Våra kommunikatörer är kunniga, trevliga och engagerade och vet att en lyckad affär startar med god kontakt mellan människor, där den tilltänkta kunden känner trygghet, nyfikenhet och intresse. Spar dyrbar tid genom att kontakta bara de vi gallrar fram, som vi vet är intresserade av en offert. 

Du kan fokusera på din kärnverksamhet och ni kan göra det ni är bäst på - lönsamma affärer.

smart-macbook-xl

Byggfakta SMART

Med väldigt lite ansträngning, små medel och smarta lösningar håller du dig uppdaterad på det utbud som är intressant för din verksamhet, mot både offentliga och privata aktörer.

Du får den överblick du behöver på både projekten och företagen som är viktiga för dig, och gör det möjligt för dig att kontakta potentiella partners eller enkelt vidarebefordra affärsmöjligheten till ditt team samma morgon som den färska informationen landar i din inkorg. Du får tillgång till projekten innan de annonseras ut för andra i din bransch.

Utforska Byggfakta SMART

Marknadsföring för byggentreprenörer

Vi har mer än 50 års erfarenhet av att samla in information från aktörer inom byggbranschen. Vi följer alla byggprojekt noga genom alla byggfaser, från de tidiga planerna tills projektet startas. Varje vecka genomför vår specialiserade forskningsavdelning ca. 2000 telefonintervjuer samt uppdaterar de aktiva byggprojekten i vår projektdatabas.

Kort sagt, så kan vi byggbranschen och alla kontakter bättre än någon annan. Samtidigt är vi specialister på att samla in information och kan identifiera din exakta målgrupp och rätt kontaktpersoner.

Våra lösningar för entreprenörer är våra framgångsfaktorer för att skapa fler affärsmöjligheter till din verksamhet.

Kontakta oss idag och hör mer om möjligheterna till en skräddarsydd lösning för ditt företag.

Utforska fler marknadsföringstjänster från oss

För LeverantörerFör Byggherrar

För KonsulterFör Grossist/Byggvaruhandel

Vill du veta mer?

Vill du ha mer information om hur du kan använda våra lösningar för att marknadsföra ditt företag, eller har du några andra frågor om marknadsföring i byggbranschen? Då är du välkommen att kontakta oss på telefon 0651-552500, eller fylla i formuläret här så kontaktar vi dig och berättar mer om hur du som huvudentreprenör kan bearbeta din målgrupp på bästa sätt med våra marknadsföringstjänster.