Byggfakta logo - RGB-2
Nordbygg 2024

Prisutdelning för utställarna med mässans bästa montrar

Byggfakta och Byggvärlden har utsett bästa montrar på Nordbygg. På fredagen överraskade vi utställarna i deras montrar och delade vi ut diplom.

Torsdagskvällen avslutades med utställarminglet Nordic by Night, ett event som både Byggfakta och Byggvärlden är sponsorer till. Bland annat utsåg vi Årets montrar i olika kategorier. 

Prisutdelning skedde i respektive monter på fredagen då Byggvärldens chefredaktör Henrik Ekberg och Byggfaktas reporter Susanne Bengtsson delade ut diplom. Juryn har bestått av Byggvärldens redaktion och Byggfaktas marknadsavdelning.

Ett stort grattis till årets vinnare!

Vinnare:

Årets monter: Derome

6U3A1601Marcus Karlsson och Evelina Lerdalen på Derome tog emot priset i för Årets monter.
foto: Josephine Fantenberg

Juryns motivering: I Deromes monter får man ett välkommande bemötande i en inbjudande och gemytlig miljö. Den hållbara inredningen speglar verksamheten på ett fint sätt. I montern finns möjlighet att ladda mobilen samtidigt som man avnjuter en mjukglass eller deltar i en tävling. Allt sammantaget gör Derome till en värdig vinnare av Årets monter på Nordbygg 2024.” 

Se den filmade segerintervjun här>>

 

Årets innovativa monter: Danfoss.

6U3A1592Sara Krusell på Danfoss som får pris för Årets mest innovativa monter.
foto: Josephine Fantenberg

Juryns motivering: En hållbar monter där man byggt upp The sustainable city i kartong och där inga fysiska produkter ställs ut i montern utan bara visas digitalt. 
Dessutom har Danfoss byggt upp en poddstudio dit man bjuder in gäster och liveoddar från mässan. En hållbar monter i vår digitala tidsanda, enligt juryn.

Se intervjun med Sara Krusell här>>

 

Årets outfit: Metabo

6U3A1657Metabo prisas för bästa outfit. foto: Josephine Fantenberg

Juryns motivering: Elegant klädsel som speglar att företaget firar hundraårs-jubileum – och samtidigt utgör outfiten en en rolig kontrast till produkterna som visas i montern. Djärvt och kul grepp att sälja verktyg i grön smoking, motiverar juryn sitt val.

Se intervjun med Metabo här>>

 

Årets publikmagnet: Weland

welandMattias Andersson, Weland. foto: Henrik Ekberg

Juryns motivering: Med hjälp av skidskytte-världsmästaren Magdalena Forsberg skapar Weland stjärnglans, energi och uppmärksamhet i sin monter. Utmaningen Mässan Mästare lockar både nyfikna besökare och tävlingssugna som vill testa att utmana en stjärna.

Se intervjun här>>