Byggfakta logo - RGB-2
Nordbygg 2024

Nordbygg 25 april

På torsdagen presenterade vi fler heta projekt, H2 Green Steel och OBOS projekt stadsljus på, Nordbygg Live-scenen. Dessutom korade vi Årets bästa montrar på Nordbygg by night.

Även tredje dagen på mässan inleddes med ett mycket välbesökt frukostseminarium. Rasmus Kasinszy, projektinköpschef på H2 Green Steel, berättade om det gigantiska projekt man genomför i Boden där ett grönt stålverk och en rekordstor vätgasanläggning ska bidra till minskade klimatavtryck inom stålindustrin, som står för 12 procent av koldioxidutsläppen.

- Det mest unika med vårt projektet i Boden är att det är första gången det byggs något sådant här med så stort grönt fokus på stålindustrin, säger Rasmus Kazinczy.

Inom anläggningen uppför man bland annat ett 145 meter högt direktreduktionstorn. Utöver dessa industrianläggningar bygger H2GS ett hotell och skapar 3500 nya bostäder, varav 2000 modulbostäder. Som mest kommer 3500 personer att jobba på siten.

rasmusRasmus Kazinczy, H2 Green Steel.

OBOS Nya Hem berättade om sitt innovativa bostadsprojekt i Norra Djurgårdsstaden genom projektutvecklare Anna Ginneby och arkitekt Fredrik Scherman, Yellon.

- När man har ett gigantiskt fotavtryck på 1200 kvadratmeter måste man lösa det på ett innovativt sätt, säger Anna Ginneby.

anna

Här går det att se hela seminariet med H2 Green steel och OBOS>>

Torsdagskvällen avslutades med utställarminglet Nordic by Night, ett event som både Byggfakta och Byggvärlden är sponsorer till. Bland annat utsåg vi Årets montrar i olika kategorier.

Vinnare:

Årets innovativa monter: Danfoss.

Årets outfit: Metabo. 

Årets publikmagnet: Weland.

Årets monter: Derome.

Prisutdelningar kommer att ske under fredagen.