Byggfakta logo - RGB-2
Aktuella Projekt

Peab bygger med panoramautsikt över Hudiksvallsfjärden

Peab tog nyligen första spadtaget för bostadsrätterna Brf Panorama på Kattvikskajen i Hudiksvall. Namnet Brf Panorama syftar till den vida panoramautsikten över Hudiksvallsfjärden. Byggnaderna kommer att spegla den äldre charmen hos staden men med ett modernt inslag och närhet till havet, naturen och centrum.

Vårt Byggfaktakontor i Hudiksvall är placerat med havet som granne - tittar vi ut genom fönstret en solig sommardag ser vi båtar som seglar förbi, folk som promenerar längs strandpromenaden och fåglar som flyger högt på himlen. Dessa dagar lockar ofta fram ett leende på läpparna och man tänker på vilken otroligt fin stad vi jobbar i. Och det är exakt här - i Hälsinglands vackra regi - som vi tar avstamp när vi inleder detta nya spännande fokusområde som vi kallar Veckans projekt. Här kommer vi varje vecka att välja ut och skriva om projekt som på något vis och av olika anledningar har det där lilla extra.

Vi har inte bara fåglar och segelbåtar utanför rutan - vi ser även hamnområdet Kattvikskajen, där Peab i skrivande stund precis tagit första spadtaget för ett gäng bostäder. Här kommer man snart ha möjlighet att - som vi - bo med havet som närmsta granne och med kort gångavstånd till Hudiksvalls centrum kan du snabbt lyxa till det med en mjukglass vid Möljens sjöbodar, eller strosa runt i butiker av både stor och liten karaktär, för att sedan avsluta med en fantastisk middag på en av stans alla restauranger innan du promenerar hem.

SE_BF_Brf_Panorama_HubspotBildkälla: Arkitektbyrån Design Göteborg AB

De nya bostäderna kommer gå under namnet Brf Panorama och namnet syftar till bl.a. placeringen på ett av kajstråkets hörn som skapar den magiska panoramautsikten över Hudiksvallsfjärden och stan. Kvarteret som byggs ska bestå av 63 Svanenmärkta bostadsrätter både i form av lägenheter och radhus. "Det känns fantastiskt kul att äntligen vara i gång, det har varit en lång resa sedan vi vann markanvisningstävlingen sommaren 2017", säger Torbjörn Klaar, VD på HälsingeBygg (som varit helägda av PEAB sedan 2008).

SE_BF_Brf_Panorama2_HubspotBildkälla: Arkitektbyrån Design Göteborg AB

Känner man till Hudiksvall känner man högst troligen också till Möljens sjöbodar och när man ser visionsbilderna från kvarteret blir det ganska tydligt att Arkitektbyrån Design Göteborg AB tagit inspiration från det som verkligen kännetecknar stadens arkitektur när de ritat. Med inspiration från det gamla, anrika kvarteren kommer det nya kvarteret stå lysande och modernt. Utanpå byggnaderna ser vi snart både tegel, betong och trä och många av bostäderna kommer ha två balkonger där den ena vänder sig mot innegården och den andra ut mot vattnet. Boytorna kommer vara öppna och sociala med stora glaspartier som ger ett fantastiskt ljus in och en fantastisk vy ut. Majoriteten av bostäderna blir 3 rok, men Brf Panorama kommer att erbjuda allt från små studios och yteffektiva tvåor till stora etagelägenheter, fyror med uthyrningsmöjligheter och ett penthouse där man tar hissen direkt in i lägenheten.

Jobbar du med eller känner till ett projekt som du tycker förtjänar en plats i rampljuset? Tveka inte att höra av dig till oss om du har tips på projekt! 

Projektdetaljer

 1. Projektnamn: Brf Panorama
 2. Adress: Kattvikskajen, Hudiksvall
 3. Byggstart: Oktober 2021
 4. Byggslut: Hösten 2023
 5. Stadie: Byggstartat, upphandlingar pågår
 6. Art: Nybyggnad

 7. Uppskattad byggkostnad: 124 Mkr

Deltagare

 1. Byggherre: Peab Bostad AB
 2. Totalentreprenör & Byggentreprenör: HälsingeBygg i Hudiksvall AB
 3. Arkitekt: Arkitektbyrån Design Göteborg AB
 4. Brandkonsult: Briab Gävle
 5. Konstruktör:  WSP Byggprojektering
 6. Ventilationskonsult & VS-konsult: AFRY AB
 7. Geokonsult: AFRY AB
 8. Markentreprenör: Hälsingeschakt AB
 9. Pålningsentreprenör: Peab Grundläggning AB
 10. Betongentreprenör: Rabo Produkter AB
 11. Stomleverantör: AB Strängbetong
 12. Elentreprenör: Eitech AB
 13. Ventilationsentreprenör: Ventilation & Miljö i Hudik AB
 14. VS-entreprenör: ÅM-Mek & Rör AB

 15. Hissentreprenör: Kone AB

Tycker du att det projekt du själv är involverad i är så spännande att det borde bli Byggfaktas veckans projekt i framtiden? Tipsa oss gärna här eller i formuläret här under (märk gärna med "Veckans projekt" i kommentarrutan).

Vill du se smakprov på fler aktuella bostadsprojekt runtom i Sverige? Kika här!

Låter det intressant att få kännedom om fler projekt - boka gärna en kostnadsfri visning av vår smarta tjänst och få konkreta tips och affärsmöjligheter genom visningen.

Utgivningsdag: 2021-11-22