Byggfakta logo - RGB-2
Aktuella Projekt

Byggfakta och Nordbygg serverar fyra "heta" projekt på frukostseminarium

En ikonisk klotformad arena, en innovativ och hållbar växthusrestaurang, ett ”grönt” stålverk i Boden och ett bostadshus som ska bli Stockholms nya landmärke.
Vi pratar om Sveriges hetaste projekt som besökarna på Nordbygg kommer att få höra mer om Byggfaktas och Nordbygg gemensamma seminarier på mässan.

På onsdagen och torsdagen (24 och 25 april) genomför Nordbygg i samarbete med Byggfakta två separata frukostseminarier om intressanta byggprojekt som är under genomförande och sticker ut på olika sätt .

– Vi sätter fullt fokus på spännande och unika byggprojekt. Vi tror att erfarenheter, val och insikter från dessa projekt kan ge inspiration till fler, säger Lina Hann, projektledare på Nordbygg.

Lina-Hann (1)Lina Hann, projektledare Nordbygg. Foto: Nordbygg

Det handlar en den omfattande tekniska uppdateringen och ombyggnationen av den ikoniska stockholmsarena Avicii (fd Globen), uppförandet av en klimatsmart växthusrestaurang i Skåne, ett världsunikt industriprojekt i Boden (H2 Green Steels stålverk och vätgasanläggning) samt OBOS återskapande av Hjorthagens gasklockor till bostäder.

Byggherrarna för de utvalda projekt har bjudits in för att berätta om utmaningar och lösningar och vad som är unikt för det enskilda projektet.

peternordbygg

Peter Åhs, affärsutvecklare Byggfakta. 

Varför har just dessa fyra projekt valts ut?

 – Dels har många av Byggfaktas kunder konkret visat intresse för projekten genom att de valt ut dem som intressanta i vår tjänst Byggfakta SMART, dels har vi tillsammans med Nordbygg letat bland dessa heta projekt efter sådana som sticker ut lite extra på något sätt, berättar Peter Åhs, affärsutvecklare på Byggfakta.

– Vi ville också ha en geografisk spridning på projekten så att det finns projekt både i Stockholm, ”heta Norrland” och från södra Sverige. Det har vi lyckats med! Till sist hade vi även en ambition att det skulle vara olika typer av projektkategorier. Nu har vi hittat en mix av bostadsprojekt, arena, industriprojekt samt restaurangbyggnad. 

Vad får besökarna ut av att komma och lyssna?

– De inbjudna byggherrarna kommer berätta om vilket skede projekten befinner sig i samt hur planen och processen, besluten, inköpen, upphandlingarna etc. ser ut framåt. Här finns möjligheter till nya kontakter, nätverk och eventuellt affärsmöjligheter i dessa eller andra projekt som projektägarna har. I grund och botten handlar ju detta egentligen om en fysisk LIVE-version av Byggfaktas affärsidé – att koppla ihop köpare och säljare, påverkare och beslutsfattare via transparent och relevant fakta.

För de som är intresserade av att komma och lyssna är det viktigt att anmäla sig. Det är först till kvar som gäller till de 90 kostnadsfria platserna. Det bjuds på kaffe och smörgås.

Anmälan via länkarna:

Seminarie 1, 24 april, kl 08.00-09.00

Avicii arena och Stenmarks Restaurang & Växthus

Seminarie 2, 25 april kl 08:00-09.00

H2 Green Steels stålverk och OBOS:s projekt Stadsljus