Byggfakta logo - RGB-2
kranaar2

"Jättebra verktyg för att hitta nya projekt och kunder”

Cramo förser landets byggarbetsplatser med maskiner, verktyg, bodar och annat som entreprenören behöv för att driva och säkra produktionen. För att hitta aktuella projekt och nya kunder tar Cramo bland annat hjälp av Byggfaktas tjänst SMART.

kranar1

För att hitta nya projekt tar Cramo hjälp av Byggfaktas tjänst SMART.
–    Det är ett jättebra verktyg för att hitta nya projekt och kunder, säger Jenny Harper, distriktssäljare Stockholm öst.
 
Jenny Harper är säljare på Cramo i region Stockholm öst. Hon jobbar mycket ute på fältet och besöker kunder och byggarbetsplatser. 

–    SMART hjälper mig att hålla koll på mitt närområde. Jag jobbar bland annat i Nacka, Värmdö och Värtan, områden som jag filtrerar på. Jag är inne i systemet flera gånger i veckan för att se om jag fått några ”pling” på mina bevakningar. På så sätt får jag en förvarning om kommande projekt, vad som händer nu och vad som är på gång framåt. Jag förmedlar även projekt vidare till kollegor. SMART är ett jättebra verktyg för att hitta nya projekt och kunder. 
 

"Vi jobbar med alla kunder i alla storlekar"

Cramos främsta målgrupper är byggherrar och byggentreprenörer. 
- I stora projekt hör beställare av sig i ett tidigt skede med förfrågan om priser till sitt anbud, men i regel kommer vi in i påbörjade projekt när entreprenören behöver komplettera med maskiner.
- Vi jobbar med alla kunder i alla storlekar… (B2B och B2C, både liten som stor kund).
 
Utöver att erbjuda s k Hiltilådor till ROT-projekt, dumprar till anläggningsprojekt och bodar till bostadsbyggen så är det viktigt för Cramo att erbjuda flexibilitet och tillmötesgå kundernas önskemål.
- Vi är en helhetsleverantör med en stor och modern flotta.

IMG_0822

Jenny Harper,  distriktssäljare Stockholm öst.

 

Elektrifiering och hållbarhet

Klimatmål, epd:er och hållbarhetsredovisningar är sådant som påverkat marknaden – och bidragit till ett utökat tjänsteutbud.
– Vi försöker ligga i framkant och har en ny tjänst som heter SmartControl där vi hjälper våra kunder att göra klimatberäkningar så att de kan hålla koll på utsläpp kopplade till våra transporter. Detta är ju något de måste redovisa. Vi erbjuder också hjälp med bygglov, tidplaner och liknande. 

Elektrifieringen har fått genomslag även när det gäller anläggningsmaskiner.
 
– Vi håller på och byter ut maskiner till elmaskiner som bidrar till minskade utsläpp. Vi har märkt av en ökad efterfrågan både från privata och offentliga kunder. Just vår maskinflotta är vår styrka. Vi har en ny flotta där inga maskiner ska vara äldre än fem år. Det betyder att vi alltid kan leverera top klass.
 

cramo electric

 

Ta reda på hur du kan göra som Cramo

Med vår tjänst SMART får du tillgång till kunskap och data om just din marknad så att du hittar rätt byggprojekt att arbeta med. Vi skräddarsyr din bevakningslista utifrån dina preferenser och behov. 

Vill du ha mer information om hur du kan använda våra lösningar för att öka dina affärsmöjligheter?

Fyll i formuläret och få svar på dina frågor och funderingar.