Byggfakta logo - RGB-2
SE_BF_UE

Till dig som är underentreprenör

Du som arbetar på eller driver en business som underentreprenör behöver verkligen ha både vidvinkelsyn och ögon i nacken. Det är lätt att tro att man har koll på läget, att slappna av i tron att man blir tillfrågad. Att tro att man har full koll på företagen, på byggprojekten, på anbudstiderna, de kommande upphandlingarna och på beslutsfattarna. Som sagt, det är lätt att tro. Men som underentreprenör inom bygg- och anläggningsbranschen har du säkert märkt att man måste verkligen ha lika många ögon som en spindel, lika många armar som en bläckfisk och dessutom tentaklerna ute överallt. Och ändå händer det ibland oväntade saker där man trodde att man hade djurisk koll. Och det kan stå en dyrt.

Att ha rätt underlag och känna sig trygg med att man har kunskap om marknaden, om branschen. Att räkna på rätt jobb, att göra säkra prioriteringar och smarta, underbyggda bedömningar - hur gör du det på ett effektivt sätt, varifrån får du allt det datat, och hur lång tid tar det att samla in den? Går du på magkänsla eller fakta? Litar du i alla lägen på att de du historiskt sett jobbat med, alltid hör av sig när tjänster av ditt slag ska handlas upp?

När vi frågar kunder vilken den största utmaningen var innan de kom i kontakt med oss så var det den där gnagande oron om man verkligen visste om de där lönsamma projekten, om man var inräknad, om man missade något avgörande. Osäkerheten - har man verkligen koll?

Men vet du... det här har aldrig varit enklare!

Ta mig till projektdatabasen direkt

Läs mer om marknadsbevakning för:

Byggherre  |  Konsult  | Huvudentreprenör | Underentreprenör | Leverantör  |  Grossist/byggvaruhandel  |  Annan verksamhet

Via våra dagliga marknadsundersökningar följer vi upp vem som bygger vad, var, när och hur för att hjälpa dig att nå rätt beslutsfattare, på rätt projekt, vid rätt tidpunkt. Du som jobbar som underentreprenör behöver ha mer än tentakler och känselspröt ute hos byggherrar, konsulter, huvudentreprenörer och leverantörer - du behöver enkelt kunna ta fram data på vad som händer, och ha kunskap om nya aktörer och konkurrenter på din marknad. Med hjälp av våra skräddarsydda lösningar håller du dig löpande ruggigt uppdaterad. 

SE_BF_ForsakerDag

Du behöver ha koll på branschen och dess aktörer på resan

Oavsett om du är liten och lokal, eller om du arbetar för ett rikstäckande storbolag med många anställda så handlar det till syvende och sist om att ha koll på din marknad, de projekt och de aktörer du delar spelplan med. Du behöver försäkra dig om att du verkligen vet, säkra din position - för att vara säker på att du får arbeta i det team du vill. Du kanske redan har kommit långt - men det finns sätt att komma ännu längre. Via relationsanalysen ser du vilka som jobbar med vilka, vilka som anlitas av vilka och vilka konsulter eller huvudentreprenörer som ofta förekommer på samma projekt och gör jobb åt samma uppdragsgivare. Med rätt beslutsstöd kan du lägga tiden på färre offerter/anbud med högre chans till affärer, istället för flera som både tar mer tid och ger mindre klirr i kassan. Det är mycket att hålla reda på. Vet du egentligen hur mycket? 

Visa mig projektdatabasen 

SE_BF_ForsakerNatt

Allt är förpackat åt dig - en verktygslåda med alla dina nya favoritprylar

Med väldigt lite ansträngning, små medel och smarta lösningar håller du dig uppdaterad på det utbud som är intressant för din verksamhet, oavsett om du är elektriker, målare, VS-entreprenör, nischad snickare, golvläggare, markentreprenör, murare, jobbar med ventilation eller värme eller vad det nu må vara inom facket underentreprenader - på projekt eller ramavtal. Du får den överblick du behöver på både projekten och företagen som är viktiga för dig, och gör det möjligt för dig att kontakta potentiella partners eller - om du ingår i en större koncern - enkelt vidarebefordra en räkmacka till ditt team samma morgon som den färska projektinformationen landar i din inkorg. Du får tillgång till projekten innan de annonseras ut för andra i din bransch.

Att lägga tid på fel projekt och aktörer kan ge kli*. 

 
* "Kli" är hälsingemål och betyder "obehag, klåda, oro". "Stöss" betyder "förvånad, överraskad" och "jussom" kan översättas med "liksom". Vi sa att vi är från Hälsingland va?
 

Storleken på dina muskler eller var geografiskt du väljer att spänna dem spelar ingen roll - en snabb titt i vår databas kommer göra dig stöss*. Vi vet hur krävande och utmanande det är att ha koll på marknaden och branschen, vi har ju gjort det i drygt 60 år, och vi är ju faktiskt 25 personer á 40 timmar i veckan som skannar av allt som händer där ute. Därför har vi gjort jobbet, och sättet vi visar informationen på är också - om vi får säga det själva - väldigt SMART och enkel för dig som använder den.  

Låt inte jakten på de lönsamma affärerna och relationerna ta upp onödiga resurser och för mycket av din tid - effektivisera arbetet i din organisation med rätt info, jobba proaktivt och ha koll på det som planeras framåt. Vi har ju jussom* redan gjort ditt jobb, om man säger så - nu behöver du bara ta del av informationen och använda den.

Visa mig den nya SMARTa tjänsten

Drabbar dessa påståenden dig och din verksamhet?

 • Du tar på dig jobb som inte är lönsamma, vilket ger en stress då du inte får det att gå ihop
 • Du och din organisation lägger för mycket tid på att leta och sortera det vi på Byggfakta redan hittat och kategoriserat åt dig, dvs du mattar du dig totalt i onödan
 • Dina konkurrenter springer om dig och du tappar förtroende från kunder och samarbetspartners, vilket gör att ditt företag anlitas mer sällan och därmed blöder
Byggfaktas tjänster gynnar dig inom byggbranschen

Snart vet du - få en gratis demo

Testa Sveriges största projektdatabas

Projektdatabas - ett småtrist ord, men du kommer bli branog brydd*. Sätt av 15 minuter i kalendern till en kostnadsfri visning av din marknad. Vad har du att förlora? Jo, som mest en kvart. Istället för att missa viktiga projekt och upphandlingar (och kanske ditt livs affär).

Se projektdatabasen

* hälsingemål, betyder ungefär "väldigt förvånad"

Hinner du inte med att bearbeta din marknad?

Du är inte ensam.
Men lugn. Vi tar hand om det med - vi hjälper många i just din sits!

 

Marknadsföring är inte riktigt din verksamhet. Det vet vi. Vi ser det så ofta hos just underentreprenören. Den stora aktören som tänker att annonsering, att synas - det räcker. Den lite mindre firman som knappt haft tid att få till en logotype. Dessutom otillräckligt med tid och resurser för att leta och samla in så bra beslutsunderlag som möjligt. Men som sagt lugn - via vår projektdatabas har du koll på projekten, och via våra marknadsföringslösningar når du dessutom ut med relativt små medel - till helt rätt och relevant målgrupp, i helt rätt skede.  

Det kan finnas flera anledningar till att organisationen inte räcker till, t ex brist på resurser, kompetens, expertis och verktyg - vi sträcker ut en hand även där. Rätt marknadsföring har aldrig varit viktigare! 

Det finns ett flertal lösningar som frigör tid så att personerna i er verk­samhet kan ägna sig åt rätt saker. Istället för att jaga kan ni själva bli så heta att ni kan välja och vraka vilka jobb ni vill ha - utan att knappt ha lyft ett finger.

 

 • Händelsestyrda utskick, både digitala och postala
 • Rundringningar åt dig och dina kollegor för att lämna offerter
 • Marknadsanalyser och kartläggningar
 • Undersökningar och mätningar inför etableringar och investeringar, kännedom om ditt varumärke, kundundersökningar m.m.
gtg_ppbg PPT bakgrundsbild gågubben blå

Låter det dyrt?

Det är det inte. Vi har såklart en prislista, eller rättare sagt en priskalkyl där vi matar in ditt intresseområde och dina val för att få fram priset för din skräddarsydda lösning. För din tjänst och lösning ser förmodligen inte ut som någon annans - eftersom du och din verksamhet är unik är också den informationen du får unik och skräddarsydd för dig, för att sitta som ett smäck. Priset varierar utifrån: 

 • Vilken typ av lösning som passar bäst för just dig och din verksamhet
 • Vilka typer av projekt du måste bevaka - du ska självklart inte betala för att se t.ex. rivningsarbeten om du inte jobbar med det
 • Inom vilket geografiskt område du är verksam
 • Hur många ni är som behöver koll och kunskap

Fyll i formuläret nedan eller ta kontakt med oss så lyssnar vi på vad du står inför och berättar om vilka lösningar du behöver och vad det kan kosta. Vi kan redan nu säga att det du investerar i en skräddarsydd lösning för att få koll på din marknad och bli matad med nya affärsmöjligheter ofta tjänas igen på en enda affär - eller ny nyttig kontakt.

Skräddarsydda lösningar för behov

Du är alltid välkommen att kontakta oss när du vill veta mera om vilka lösningar som passar dig och din verksamhet bäst. Våra duktiga och erfarna kollegor lyssnar till dina problem och utmaningar, och tillsammans kan ni komma fram till vad som bäst möter era behov som underentreprenör i byggbranschen. Du kan kontakta oss direkt på telefon 0651-552500.

Du kan också läsa mer om våra marknadsföringstjänster här