SE_Byggfakta_Konsult2

Du som jobbar med rådgivning

Som konsult i byggbranschen med behov av insyn i projekten i ett tidigt skede har du banne mig en stor utmaning. Det är svårt att ha koll på allt som planeras och att alltid ligga i framkant och jobba proaktivt. Är du säker på att du vet vilka projekt eller upphandlingar dina "lojala" kontakter och uppdragsgivare har på gång? Vet du med säkerhet att de kontaktar dig när de har intressanta objekt, och har du koll på vilka andra relationer de har? Personer du har bra kontakt med byter tjänster och nya beslutsfattare som du inte har koll på kanske ansvarar för nya projekt och upphandlingar. Många blir faktiskt stöss* när vi tillsammans går igenom träfflistan med projekt, ofta blir det en insikt i att man faktiskt inte var så välinformerad som man trodde. Insikt att affärsmöjligheter missas och du inte haft den konkurrensbevakning du behöver.

Oavsett om dina uppdragsgivare är offentliga eller privata aktörer tar det tid att skanna av marknaden, att få koll på vilka som ska bygga och vem du tar en första kontakt med för att medverka eller få mer information - timmar och resurser som du slipper med våra tjänster. Så får du mer tid och ro till det du verkligen behöver fokusera på!

Ta mig till projektdatabasen direkt

Läs mer om marknadsbevakning för:

Byggherre  |  Konsult  |  Huvudentreprenör  |  Underentreprenör  |  Leverantör  |  Grossist/byggvaruhandel  |  Annan verksamhet

* Stöss är hälsingemål och betyder "förvånad"

Med smarta lösningar håller du dig uppdaterad på det utbud som är intressant för din verksamhet, du halkar inte efter i informationsflödet eller missar viktiga och intressanta tips på samarbeten. Du får den överblick du behöver på både projekten, upphandlingarna, företagen och beslutsfattarna som är viktiga för dig, och gör det möjligt för dig att kontakta potentiella partners samma morgon som den färska informationen landar i din inkorg. Du ligger steget före och får tillgång till projektplanerna eller anbudsförfrågningarna innan de annonseras ut för rådgivare eller totalentreprenörer.

Säkra upp med ditt dreamteam

Är du konsult i byggbranschen, t.ex. arkitekt, konstruktör eller installationskonsult?

Oavsett om du vill jobba som huvudansvarig totalprojektör, generalkonsult eller som någon form av underkonsult så gäller det att inte vara sist på bollen - du behöver försäkra dig om att du har koll och säkra din position - för att sedan bygga det team du vill jobba i. 

Det är en strid ström av projekt där rådgivningstjänster utlyses offentligt i både Sverige och i EU. Men vi ger dig inte "bara" koll på dem - du får dessutom koll på de projektplanerna och konsultuppdragen redan innan de utlyses offentligt - och vi har även koll på de privata upphandlarna och byggherrarna som behöver dig som konsult.

Vi ger dig besked om detta utbud tidigt i planeringsprocessen så att du kan agera snabbt när relevanta rådgivningstjänster planeras och utannonseras.

Du kan till och med välja ut dina drömuppdragsgivare och punktbevaka dem redan innan deras projektplaner kommer ut.

Är du riktigt smart och proaktiv kan du genom att analysera marknaden och bestämma dig för vilken typ av uppdragsgivare och projekt du helst jobbar med - sedan välja ut och agera på dem. 

Är du så välinformerad som du tror?

Bästa sättet att ta reda på det är att verkligen kontrollera - sätt av en kvart till en kostnadsfri visning av din marknad.

Ta mig till projektdatabasen direkt

SE_BF_ForsakerVy

Värdefull information om planerade projekt...  

Av de som använder våra tjänster för att hitta nya affärer/uppdrag/projekt/kunder säger nästan 9 av 10 att de också gör just det - hittar information om projekt och aktörer de inte kände till. Vill du vara påläst, jobba effektivare, hitta nya uppdrag och skapa nya kontakter så tar det ungefär en kvart att lära dig hur det hela går till i vår tjänst. Några knapptryck och =POFF= en härlig träfflista med relevanta projektplaner och upphandlingar. "Ojojoj!" hör vi ofta, och då mår vi bra för då vet vi att du har förstått, och att du har en massa gott framför dig.

Vår senaste release bär också namnet på den egenskap vi tycker att både vi och våra kunder innehar - nä, det är inte skryt... eller jo, det är det banne mig, för vi pratar om egenskapen - och tjänsten - SMART.

Visa mig mer info om SMART 

SE_BF_Forsaker

...och koll på vilka aktörerna och beslutsfattarna jobbar tillsammans med

Förutom att du får full koll på projekt och upphandlingar du måste känna till från både offentliga och privata marknaden, så kan du också kika på vilka relationer dina samarbetspartners eller presumtiva kunder och uppdragsgivare har, och har haft.

Vilka jobbar de med? Vilka typer av projekt har de gjort? Vem kan du vända dig till för att få råd, svar och information som kan hjälpa dig framåt i dina projekt? Kanske kan du göra nåt så galet (bra) som att lära av andras minor och misstag, och få info om vad och vilka du bör undvika att jobba med?

Jag vill veta mer om Projektdatabasen

Hinner du inte med att bearbeta din marknad?

Lugn. Vi tar hand om det med. 

 

Svaret på den frågan är tyvärr för många företag "- Nej, vi hinner verkligen inte". Otillräckligt med tid och resurser för att leta och samla in så bra beslutsunderlag som möjligt är för alltför många ett stort problem, och vi har redan berättat om att effektivisera arbetet för dig och dina kollegor - vi kan ta det till nästa nivå. 

Det kan finnas flera anledningar till att organisationen inte räcker till, t ex brist på resurser, kompetens, expertis och verktyg - vi sträcker ut en hand även där. Rätt marknadsföring har aldrig varit viktigare! 

Det finns ett flertal lösningar som frigör tid så att personerna i er verksamhet kan ägna sig åt rätt saker. 

  • Marknadsanalyser och kartläggningar
  • Kännedom om ditt varumärke, kundundersökningar m.m. - t.ex. känner de byggherrar och enskilda upphandlare ens till er, och era kompetenser?
  • Händelsestyrda utskick, både digitala och postala, t ex för att visa upp er och era referensprojekt
  • Rundringningar åt dig och dina kollegor

 

Låter det dyrt?

Det är det inte. Vi har såklart en prislista, eller rättare sagt en priskalkyl där vi matar in ditt intresseområde och dina val för att få fram priset för din skräddarsydda lösning. För din tjänst och lösning ser förmodligen inte ut som någon annans - eftersom du och din verksamhet är unik är också den informationen du får unik och skräddarsydd för dig, för att sitta som ett smäck. Priset varierar utifrån:

  • Vilken typ av lösning som passar bäst för just dig och din verksamhet
  • Vilka typer av projekt du måste bevaka - du ska självklart inte betala för att se t.ex. rivningsarbeten om du inte jobbar med det
  • Inom vilket geografiskt område du är verksam
  • Hur många ni är som behöver koll och kunskap

Fyll i formuläret nedan eller ta kontakt med oss så lyssnar vi på vad du står inför och berättar om vilka lösningar du behöver och vad det kan kosta. Vi kan redan nu säga att det du investerar i en skräddarsydd lösning för att få koll på din marknad och bli matad med nya affärsmöjligheter ofta tjänas igen på en enda affär - eller ny nyttig kontakt.

 

Byggfaktas lösningar är anpassade till dig som är rådgivare

Vi skräddarsyr våra lösningar för dina behov

Du är alltid välkommen att kontakta oss när du vill veta mera om vilka lösningar som passar dig och din verksamhet bäst. Våra duktiga och erfarna kollegor lyssnar till dina problem och utmaningar, och tillsammans kan ni komma fram till vad som bäst möter era behov som rådgivare i byggbranschen. Du kan kontakta oss direkt på telefon 0651-552500.

Du kan också läsa mer om våra marknadsföringslösningar här