Byggfakta logo - RGB-2
SE_Byggfakta_Konsult2

Konsulter i byggbranschen

Som konsult i byggbranschen med behov av insyn i projekten i ett tidigt skede har du en stor utmaning. Det är svårt att ha koll på allt som planeras och att alltid ligga i framkant och jobba proaktivt. Är du säker på att du vet vilka projekt eller upphandlingar dina samarbetspartners och uppdragsgivare har på gång?

Ta mig till projektdatabasen

Med smarta lösningar håller du, som konsult, dig ständigt uppdaterad på utbudet som är viktigt och relevant för din verksamhet. Du slipper halka efter i informationsflödet eller missa intressanta tips på samarbeten. Du får den överblick du behöver över projekt, upphandlingar, företag och beslutsfattare så att du  kan kontakta potentiella partners i god tid. Du får tillgång till projektplanerna eller anbudsförfrågningarna innan de annonseras ut för rådgivare eller totalentreprenörer.

Säkra upp med ditt drömteam

Är du arkitekt, konstruktör eller installationskonsult?

Oavsett om du vill jobba som huvudansvarig totalprojektör, generalkonsult eller som någon form av underkonsult så gäller det att inte vara sist på bollen. Du behöver försäkra dig om att du har kontroll på läget för att kunna säkra din position – och bygga det team du vill jobba i. 

Det är en strid ström av projekt där rådgivningstjänster utlyses offentligt i både Sverige och i EU. Vi ser till att du kan hålla koll på dessa projektplaner och konsultuppdrag – ofta redan innan de utlyses offentligt. Via oss får du även kännedom om de privata upphandlarna och byggherrarna som behöver dig som konsult.

Vi ger dig besked om detta utbud tidigt i planeringsprocessen så att du kan agera snabbt när relevanta rådgivningstjänster planeras och utannonseras.

Du kan till och med välja ut dina uppdragsgivare och punktbevaka dem redan innan deras projektplaner kommer ut.

Dessutom kan du, genom att analysera marknaden och bestämma dig för vilken typ av uppdragsgivare och projekt du helst jobbar med, välja ut och bearbeta dessa. 

20000

AKTIVA PROJEKT

6

MILJARDER I SAMLAT VÄRDE

146948

KONTAKTPERSONER

2500

UPPDATERADE PROJEKT PER VECKA

SE_BF_ForsakerVy

 

Värdefull information om
planerade projekt 

Av de som använder våra tjänster för att hitta nya affärer säger nästan 90 procent att de också gör just det.  På ett snabbt och enkelt sätt kan även du få en gedigen träfflista med relevanta projekt och upphandlingar anpassade efter dina preferenser.

Informationen hjälper dig som konsult att vara påläst, jobba strömlinjeformat, hitta nya uppdrag och skapa nya kontakter.  Med SMART kan du säkerställa att du inte går miste om några affärsmöjligheter.

Visa mig mer info om SMART 

SE_BF_Forsaker

Se vilka aktörer som beslutsfattarna jobbar tillsammans med

Förutom att du får full koll på projekt och upphandlingar, så kan du se vilka affärsrelationer dina samarbetspartners eller presumtiva kunder och uppdragsgivare har och har haft.

Vilka jobbar de ofta med? Vilka typer av projekt har de gjort? Vem kan du vända dig till för att få råd, svar och information som kan hjälpa dig framåt i dina projekt? Få en fördjupad överblick för att både undvika olönsamma projekt och identifiera kvalificerade affärsmöjligheter. 

Jag vill veta mer om Projektdatabasen

SE_BF_LandvetterSodra2

Så här hjälper vi dig som konsult:

• Få kännedom om när eventuella privata anbudsförfrågningar och offentliga upphandlingar gällande konsultuppdrag kommer ut. 
• Hålla koll på vilka konkurrenter som fått uppdrag. 
• Arbeta proaktivt genom att analysera marknaden med hjälp av vår funktion Företagsanalys, där du få insikter om hur företagsrelationer och affärsmönster ser ut på marknaden.
• Styra upp projektbevakningen internt genom att du kan se vilka i organisationen som bevakar och jobbar med olika projekt.

SE_BF_BergshotelletBla

Med SMART undviker du som konsult:

•  Att missa viktiga uppdrag.
•  Att missa om eventuella nya aktörer dyker upp på din marknad eller om dina viktiga uppdragsgivare anlitar dina konkurrenter.
•  Att lägga onödig tid  på att lämna offert/anbud på uppdrag där du troligen inte har chans att vinna upphandlingen.

sweco_black

 

"Byggfakta håller mig uppdaterad om aktuella projekt och innovativa lösningar i olika projekt"

Jani Mäkinen, uppdragsledare och konstruktör, Sweco

 

maxmoduler

"Vi kan fånga upp projekt som är på gång och stötta våra kunder genom att vara mer proaktiva i vår försäljning"

Johan Olofsson, operativ chef, Maxmoduler

 

För dig som redan använder SMART

 

Alla SMART-kunder har möjligheten att bearbeta och penetrera sin specifika marknad med hjälp av våra marknadsföringslösningar. Utmaningen att leta och samla in så bra beslutsunderlag som möjligt är för många företag väldigt stor.  

Det kan finnas flera anledningar till att organisationen inte räcker till, t ex brist på resurser, kompetens, expertis och verktyg - vi sträcker ut en hand även där. Rätt marknadsföring har aldrig varit viktigare! 

Det finns ett flertal lösningar som frigör tid så att personerna i er verksamhet kan ägna sig åt rätt saker. 

  • Marknadsanalyser och kartläggningar
  • Varumärkesundersökning
  • Enkätundersökningar
  • E-mail Marketing
  • Postala utskick
  • Telemarketing 

 

Vi berättar gärna mer

Du är alltid välkommen att kontakta oss när du vill veta mera om vilka lösningar som passar dig och din verksamhet bäst. Våra duktiga och erfarna kollegor lyssnar till dina önskemål och utmaningar och tillsammans kan ni komma fram till vad som bäst möter era behov som rådgivare i byggbranschen.