SE_BF_LivestatHuvud

Livestat logo white - RGB

 

LIVE Statistik
PROJEKTMARKNADEN I REALTID

Unik överblick över din marknad med bara några klick

Sitter du också och gissar, eller har du en magisk magkänsla? Lägger du massor av egen tid på (eller anlitar konsulter) och baserar beslut på data från tio olika källor, som berättar hur det har varit? Det är färdiggissat nu, och du behöver inte sammanställa eget material för att presentera vidare - vår unika tjänst LIVEstat är marknadens främsta verktyg för dig som behöver en riktigt bra överblick över byggprojektmarknaden - i REALTID. Här kan du, med några få klick, enkelt få en relevant bild av ditt affärsområde, och dessutom i snygga, klickbara grafer. Vi varnar för klickberoende... 

Läs om fördelarna med LIVEstat

SE_BF_LivestatCollage2

Realtidsstatistik

Statistiken bygger på verkliga
uppdateringar och är projektbaserad.
Nu är det färdiggissat, helt enkelt!

SE_BF_Livestat_Karta

Ranking och region

Var händer det mest, vilka aktörer är mest
aktiva och störst inom olika geografier,
projektsegment och verksamhetsområden?

SE_BF_LivestatRelation

Relationsanalyser

Få full koll på aktörernas relationer och kopplingarna mellan företagen.
Det går mer eller mindre på autopilot här.

Realtidsstatistik – LIVEstat bygger på verkliga uppdateringar och vår ständigt pågående marknadsundersökning av projektmarknaden

Som kund har du redan tillgång till Sveriges största projektdatabas och du vet vad som byggs, var det byggs, när det byggs och vem som bygger. Med våra tjänster, där alla källor redan är samlade, bryter du snabbt ner informationen och skräddarsyr den statistik du behöver för att ha stenkoll på er marknad.

Statistiken riktar sig till ledning, VD/ägare, styrelse, säljchef, marknadschef, distrikts-/regionschef, affärsutvecklare, affärsområdeschef, produktionschef, ekonomichef/controller, analytiker, kalkylchef, och dig som jobbar med marknadsanalys, strategi och tillväxt m.m., och används som beslutsunderlag och som säljstöd.

Att analysera och göra prognoser av data är du van vid, men ofta är data baserad på historik - här är informationen baserad på både historisk, pågående och framtida projektmarknad. Verktyget är byggt i Power BI-miljö som gör det möjligt för dig att skjuta in eget data från exempelvis ert egna CRM-system.

Klickbara och dynamiska grafer som uppdateras automatiskt när du ändrar din filtrering eller klickar på en specifik region, målgrupp eller kategori. Tjänsten är dessutom mycket lätt att navigera runt i vilket gör det tidssparande när underlaget ska presenteras även inför andra.

LIVEstat innehåller flera avancerade filter vilket innebär en lång rad möjligheter; du får tillgång till exakt den marknadsöverblick du behöver för just din verksamhet. Du kan t.ex. filtrera ner alla byggprojekt på underkategorier och kombinera det med pris, stadie, entreprenadform, antal våningar, byggstart, färdigställandetid och mycket mer - vilket blir ett perfekt komplement till den projektinformation du redan har idag.

Jag vill veta mera direkt

Ranking, regioner och relationsanalyser

Var händer det mest, vilka aktörer är mest aktiva och störst inom olika geografiska områden och projektsegment? Med denna livestatistik har du inte bara koll på projektmarknaden och dess utveckling, men också på hur relationerna mellan andra aktörer på byggmarknaden ser ut. 

Du ser vilka som jobbar med vilka, vilka som är mest aktiva, vilka som är störst inom olika projektsegment och verksamhetsområden.

Här har du chans att verkligen kunna jobba proaktivt med de olika aktörerna, göra marknadsanalyser utifrån de olika relationerna, få en snabb överblick och ta rätt beslut gällande smartare marknadsföring, kontakta rätt person med en offert, istället för att skicka 10 st till fel personer.

Gissningar och magkänsla räcker inte när det handlar om att lansera produkter, bryta ny mark geografiskt eller när du ska jobba fram rätt marknadsföringsbudskap. För att positionera dig och behålla befintliga och skaffa nya kunder behöver du rätt data och beslutsunderlag som stöd.

Och. Som vi sa inledningsvis: det är nästan så att vi vill utfärda en varning för här är det risk för klickberoende - det finns alltid mer intressant data att klicka på och bryta ner.

SE_BF_Citat_Smart2

Inte kund än? 

Missar du viktig info om bygg- och anläggningsprojekt?

 

LIVEstat riktar sig till dig som är beslutsfattare och det funkar litegrann som byggbranschens "Samarin". Du behöver dock redan vara kund hos oss med bygginfotjänsten som grund. Med nya Byggfakta SMART kan du agera smartare än andra, du undviker ineffektivt och onödigt sälj- och anbudsarbete och får tid över att lägga på de rätta och bästa affärsmöjligheterna istället. Bättre koll ger dig även en ökad trygghet då du vet att du inte missar viktiga händelser på projektmarknaden, du vet att du är påläst och kan jobba proaktivt, vara förutseende och göra lönsammare affärer.

 

Ta mig till ett SMART ställe

Livestat logo white - RGB

Vill du veta mer om hur du snabbt grottar ner dig i värdefull livestatistik?

LIVEstat är verkligen ett viktigt beslutsstöd i osäkra och tuffa tider då passivitet eller felaktiga beslut kan få stora konsekvenser.

Med LIVEstat får du en bra magkänsla eftersom du helt enkelt mår bättre av att känna att du har bättre koll, men magi handlar det inte om. Det handlar om sammanställd Byggfakta för dig och din ”mage” för beslutsstöd.

Du är såklart också alltid välkommen att kontakta oss när du vill veta mera om vilka övriga lösningar som passar dig och din verksamhet bäst. Våra duktiga och erfarna kollegor lyssnar till dina problem och utmaningar, och tillsammans kan ni komma fram till vad som bäst möter era behov som rådgivare i byggbranschen. Du kan kontakta oss direkt på telefon  0651-552500.